-
Re: czy popieracie taka metode oswajania.....???
Głupoty, Celtic, głupoty...
-
-
bo czy nie glupota jest stosowanie przmocy wobec legwana?
-
-
a tak oczywiście źle odczytałem, że to celtic głupoty pisze...
-
hihi moze i celtic czasem głupoty pisze :P ale chyba nie tym razem )))
Pozdrowionka
Magdalena
-
ja juz nie wiem co myslec wytumacze dlaczego.
Mam legwana od prawie 2 miesiecy i na samym poczatku nie dotykalem go, calkowicie, jak cos robilem w terrarium to legwan panikowal i bylo widac ze najchetniej bo by sie zakopal pod ziemie.
Przez ostatnie dwa tygodnie zaczolem go brac na rece i klasc sobie na ramie (z poczatku strasznie uciekal a jak siedzial na moim ramieniu to bylo widac ze sie strasznie boi) lecz po okolo tygodniu znaczy sie niedawno legwan zaczol spokojnie ragowac na prube wyjecia go z terrarium i gdy klade go sobie na ramie na przyklad to chodzi pomnie badajac wszystko jezykiem (nie straszy mnie juz i nie patrzy przerazonym wzrokiem) a dzisaj to nawet jadl mi z reki, pojadl sobie troche konicznyki i wlazl powoli na glowe gdzie siedzial troche po czym znowu zszedl na ramie....
wiec powiedzcie czy to nie sa pozytywne objawy. czy moj legwan zachowuje sie tak z powodu stresu?
tak jak mowie mam go okolo 2 miesiace. legwan na 50cm
-
jak juz zaczyna badac co sie dzieje i robi to z zainteresowaniem a nie strachem i chodzi sobie spokojnie.. to jak najbardziej pozytywny odruch...
stopniowo zacznie sie przyzwyczajac... ale 2 miesiace to i tak bardzo krótko...biorac pod uwage, ze legwan juz ma 50 cm, czyli wcale taki malutki nie jest a im starszy tym sie trudniej go oswaja...
w kazdym razie ... jeszcze troche cierpliwosci i bedzie ok
pozdrawiam
Magdalena
Uprawnienia umieszczania postów