-
pomocy i to szybko
witam mój legwan jest jakiś dziwny po przejściu wylinki nie chce jeść już od tygodnia i muszę mu wciskać na siłę ser żółty, który tak uwielbia i najpierw mu daję wodę to macha tym jęzorkiem i odrazu mu wkładam ser do pyszczka i zjada i nie wiem co się dzieje czemu nic innego nie je proszę o jak najszybszą pomoc
legwan ma 95cm i 2 lata pomocy
-
Re: pomocy i to szybko
Ja nie wytrzymam. Koles ktory ma napisane, ze jest w terrarystyce od 2003 roku, czyli od prawie pol roku, karmi legwana serem zoltym. Jeszcze sie pyta czemu legwan nie je. Ludzie ja nie mam sily. Rysiu i tak bardzo delikatnie odpisalem.
NAJPIERW SOBIE PRZECZYTAJ CZYM SIE KARMI LEGWANA I CO MU POTRZEBA, A POZNIEJ WOLAJ POMOCY!
-
pomocy - chyba trzeba udzielić legwanowi, oddając go w odpowiedzialne ręce.
Wściekła Nika
-
dlaczego czytając takie posty, zlewa mnie krew i mam chęc takiego delikwenta ubic?
-
Ty,weź lepiej oddaj tego legwana.Co mu dasz za tydzień-pizzę?
-
na terrarystyka.com.pl pisało że można go karmić żółtym serem
ciekawe skąd miałem to wiedzieć
skopiowałem sobie to na kartkę i pytam pisało że ser żółty też można dawać
nie umiecie powiedzieć normalnie
I POWTARZAM JESZCZE RAZ TAM PISAŁO ŻE MOGE MU DAĆ KAPUJECIE
CHYBA BYM MU NIE DAWAŁ JAKBYM NIEWIEDZIAŁ CZY MOGE TAK
!!!!!
-
już nigdy nie dam mu sera, zadowoleni ?po co robicie taką aferę, nie możecie powiedzieć normalnie tylko zaraz awantura??
wy naprawdę jesteście dziwni
-
a poza tym ja prosiłem o pomoc a nie mówienie, że zaniedbuje legwana i tak jak wspomniałem nie dam mu więcej sera
-
No dobra,troche za ostro...Sorka,ale jak jesteś doświadczony to musisz to wiedzieć.Chyba że dopiero zaczynasz...
-
Daj linka do tego gdzie znalazłeś wzmiankę o żółtym serku, bo na terrarystykę zaglądam, ale nic takiego nie widziałem. Wszędzie się trąbi o zielonym pokarmie dla tych liściożerców. Zrezygnuj całkowicie z podawania białka zwierzęcego o ile jakieś inne podajesz. Z dala od ruchliwej ulicy rozejrzyj się za mleczem , koniczyną, babką, przynieś z działki listków fasoli, drzewek i krzewów owocowych, albo lipy, akacji z lasu. To najlepsze co mozesz mu teraz zaoferować. Cały zestaw roślin, kwiatów, warzyw i owoców znajdziesz w opisie gatunku, FAQ i na tym forum. Proporcje to ok. 80% liście i 20% pozostałość-kwiaty(oczywiście nie wszystkie), warzywa, owoce, kiełki.
Ps. Fatman, dzięki za wyrozumiałość ;-)
Uprawnienia umieszczania postów