Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: po ugryzieniu

Mieszany widok

po ugryzieniu

Hej!Nie znalazlam nic na ten temat w archiwum,ale po ugryzieniu lega mojej mamie na ręce robią się takie bąble i to strasznie swędzi (mnie na szczęście nie gryzie). Dlaczego tak się robi?? Jak mnie raz ugryzł,już dość dawno,to nic mi się nie zrobiło....

tony
    Guest

Re: po ugryzieniu

o kurde to nie wiem co mi bedzie ,wlasnie wczoraj ugryzl mnie w nosa i mam nawet spora rane

Mama musi wypić wapno musujące, lub inne, bo to wygląda na reakcję alergiczną. Możliwe że jest uczulona na jakiś skladnik śliny legwana, lub zabrudziła skaleczenie ( trzeba zdezynfekować ). Wapno obowiązkowe.
    Pozdrawiam

witam.
    zgadam sie z jacku.
    jezeli pojawily sie bable czerwone, swiad, to jest to bardzo prawdopodobnie ze mama jest uczulona na cos co bylo zawarte w silnie legwana, albo na cos innego z czym sie skontaktowala w przypadku ugryzenia.
    polecam wapno, preparaty antyhistaminowe (jak np. dostepne bez recepty allertec) jezeli wysypka pomimo leczenia nie ustapi, bedzie postepowala, pojawia sie niepokojace objawy jak obrzek jezyka, dusznosc- wskazane bedzie pilne zgloszenie sie do lekarza.

D.Z.

D.Z. wie co pisze, to (jeśli można) lekarz medycyny
    Pozdrawiam

To ja juz nic nie powiem bo wszystko zostalo powiedziane.

Ale moze legwany sa drugimi na swiecie jaszczurkami ktore sa jadowite a my o tym nie wiemy, tylko cicho zeby nikt sie nie dowiedzial bo ich tez zabronia :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pozdrawiam LK

I zycze mamie powrotu do zdrowia

Dzięki za pomoc! Swędzenie przeszło i opuchlizna też powoli znika

Uprawnienia umieszczania postów