Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: LEGWAN ANOREKTYK

Re: LEGWAN ANOREKTYK

Powiem ci ze ja mialem podobne problemy z moim biczogonem przez pierwszych kilka nie chcial nic innego jesc oprocz salaty wiec cala reszte musialem mu wcskac na sile do pyska, ale wkoncu sie nauczyl, sprobuj zastosowac jak najrozniejszy pokarm, Meg ma podobnie ze swoim legiem tez wszystkiego nie chce jesc, kazdy legwan jest inny i ma swoje ulubiione rzeczy znajdz takie ktore podchodza twojemu legowi i pamietajmy ze zdrowe zwierzze nie zaglodzi sie samo.

Pozdrwiam LK

Lysy po rozmowie z Loktokiem poprosilem o usuniecie mojego wczesniejszego posta. Teraz do rzeczy. Czy jest UVA i UVB, odpowiednia wilgotnosc, czy legwan nie masz uszkodzen pyszczka lub ukladu pokarmowego. Czy byles z nim u weterynarza?? Co to znaczy, ze legwan sam nie je?? Musisz go karmic przymusowo? Bo jesli znaczy to, ze je Ci tylko z reki to normalka. Rozpieszczony legwan. Napisz cos jeszcze. Przybliz temat...

Witaj FATMAN. Zarówno UVA i UVB jest, pyszczek w całości, u weterynarza bylem nic te wizyty nie daly. wilgotnosc terz utrzymuje w granicach 80 - 90%. Z wertyrynarzem próbowalem od podani kalu zdrowego leg zeby uzupelnic flore, po przez ruzne specyfiki a skonczywszy na sterydach nic nie skutkowalo, co najgorsze musze go karmic na sile bo jakby jadl sam z reki to by bylo pół biedy. MOŻESZ MI DORADZIC CO MAM Z NIM ZROBIC? LYSY

Mam kilka pytan:
    1. Czy mial badania kalu i to zarowno w kierunku parazytologicznym (nicienie, tasiemce, pierwotniaki) jak i bakteriologicznym
    2. Czy robiles mu moze zdjecia rentgenowskie jamy brzusznej
    3. Czy po podaniu jakis srodkow byla jakas zmiana
    4. Jak z jego kondycja
    5. Jak u niego z defekacja
    ?????

LK

Uprawnienia umieszczania postów