-
Re: kochane smoczki
Na temat karmienia granulatem był niedawno post... Streszczając: "sztuczna" karma ok, ale najzdrowsze jest świeże, naturalne jedzenie (liście itp.). Ludzie też łykają witaminy, ale lepiej jest zjeść surówkę
Proponowałabym traktować granulat jako suplement, np. zimę przy braku świeżych roślin, a latem postarać się o zieleninkę.
-
-
OK - Jacku - przepraszam:-)) dostalam jednoczesnie zbyt duzo e-maili.
-
Dzieki:-)) Wlasnie przeczytalam.W/g ,,polecen,, hodowcy.Legwanki mialy miec miseczke z granulatem,a rownoczesnie andijvi.Same wybieraly co chca jesc.Wczoraj za Wasza rada nazbieralam lisci mlecza i ... bardzo im smakowaly :-))ale granulat tez troszke ,,poskubaly,, :-))Dzieki
-
-
Barbaro granulat zostaw na zime jak nie bedzie zieleniny. Teraz dawaj swoim legwanom tylko liscie, kwiaty itd. (dokladnie gatunki znajdziesz w dziale faq) i dodawaj do nich jakis kompleks witamowinowy np. Reptimineral H albo jakiejs innej firmy i wapno (tu tez rozne kombinacje znam) Calcium Pantothenicum, Calcium Vitrium itp.
-
Fatman - dzieki ,zaraz zobacze jakie rosliny moge im jeszcze podawac :-))Mniszek juz nas przekwitl,ale wczoraj udalo mi sie znalejsc jeszcze liscie.Bardzo im smakowaly.Natomiast mam jeszcze pytanie ,czy ten granulat,ktorego sklad napisalam w poprzednim liscie - to jest faktycznie dobry,czy moze powinnam sie o cos innego postarac ?Z gory dziekuje i szukam roslin,ktore ,,smoczkom,, smakuja :-))
-
Bajka Twój temat chyba pobija liczebnością wypowiedzi na kiedyś poruszony b. ciekawy temat kolczyka w pewnym ślicznym miejscu u naszej wspaniałej pani moderator ))) i gruczołów udowych naszego wspaniałego kolegi )))
-
Jacku ,wlasnie dlatego przeoczylam na poczatku - ta ,,salmonelle,, :-))Wlasnie robie nowe foto ,,smoczkow,,Sa sliczne ,i bardzo spokojne :-))Dostaly tez dzisiaj listki ..i 2 malinki.Mam wczesna odmiane i juz ma owoce :-))Oczywiscie natychmiast pisze - ZE NIC NICZYM NIE KROPIE :-)) Wszystko zdrowe ekologicznie :-))A ze smoczek - ten wiekszy spi na mojej poduszce - to inna ,,bajka,,Papuzysko narazie gryzie mi kable od glosnikow,bo przyleciala naturalnie na dol.Pozdrawiam Cie serdecznie - bab
-
podawaj też liście malin, truskawek, pozionek i inne. Podeślij mi proszę fotki.
jacku_m@poczta.fm
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów