-
Re: kochane smoczki
bardzo cieszymy się z twoich sukcesów hodowlanych, ale jeżeli ktoś przychodzi tutaj i pisze że 1. trzyma legwnay z żółwiami w jednym terra, karmi je endywią, itp itd...
to po prostu zostanie dosadnie skrytykowany, a w twoim przypadku ludzi naj bardziej zdenerwowało ludzi stwierazdzenie że w holandii sprzedawcy są w posiadaniu wiedzy wystarczającej przyszłemu hodowcy, jak sie okazało nie są, i niestety z twoim podejściem do tematu (nie musze się znać...) nie wróże ci długiej przygodny z tak delikatnymi jaszczurami jak I.I, powiem ci tak spora cześć ludzi którzy ci odpowiedzieli na posta, posada wiedze na temat legwanów przekraczającą wiedze przeciętnego polskiego (holenderskiego pewnie tez) weterynarza, i nigdy nie powiedzieli że nie musza czegoś wiedzieć, muszą bo zależy im na zdrowiu ich podopiecznych.
jeśli tobie zależy na zdrowiu twoich to zapraszam do lektury, opisu gatunku, faq-u, moze sobie jakąś książke sprawisz?
-
megan - prosze o sprostowanie Twojej wczesniejszej wypowiedzi ! bab
-
Ok - moze masz racje ,ale...Jesli hodowce gadow znam lata - stosuje sie do jego wskazowek dokladnie ,wodne zlowie juz sa ewidentnie dorosle i zyja :-))Dlaczego mam nie uwierzyc dalej ?Byc moze w polsce legwaniki sa sprowadzane ..jako dzikie.Moje to juz ktoras tam chodowlana generacja.Czy jesli np. wszystkie terarium sa w mojej sypialni.Rano (wczesnie) daje im pelna wielka miske roznosci- same wybieraja co im smakuje.Potem biore tego wiekszego legwanika - mojego ulubienca na szerokie lozko .Przedtem od razu uciekal na firanke jak najwyzej ,a teraz wlazi na mnie :-))uwielbia glaskanie i ..dmuchanie ..:-))a pod koldra ..najpierw sie patrzy - kazdy dzwiek otwiera oczy,natomiast mysle ,czuje ze jakos ma cieplo z mojej skowry ,a moze ,po przeczytaniu tych wszystkich odpowiedzi - to jest dziwne - ale jak siedzi na mnie , to jakby te pazurki byly mniej ,,przyczepne,, Wiem ,ze kazdy by tak chcial ..wiem ,ze nie jest to normalne ,ale tak jest.Nie zmyslam ,ani nie wymyslam.Moje legwanki pozuja do foto idealnie.Natomiast fotografie robie precyzyjne ,wraz ze statywem.Prosze foto zobaczyc - jak moje legwanki pozuja na kwiatkach.:-)) Ojej - faktycznie po przeczytaniu wszystkich porad - pomijajac - dziwne zlosliwosci - prosze zobaczyc ! Wlasciwie to moge tylko foto wyslac - lub film ,ktory jutro zrobie :-)) pozd.
-
jakby ktoś się nie zorientował- to są owe "smoczki" Barbary)
-
hmm słuchaj po prostu dr roberta zmiast tego sprzedwcy, różnica między nimi jest taka że sprzedawca sprzedaje rozmnożone przez kogoś legwany a dr Robert je rozmnaża ;-D
-
mg 11 - dzieki - czy one wygladaja na przestraszone ,lub zaniedbane?
-
WOW ale ZAJEfajne zwierzaki!! i swietne zdjęcia! bez kitu masz talent do fotek bab. A co do legwaników to i tak uwazaj na nie i stosuj sie do wskazowek ludzi ktory posiadaja większa wiedze na ten temat niz Ty sama >;]...
jeszcze raz gratuluje małych dinozaurow
-
Wiesz co z legwanem nie jest jak z autem.... :/ Trzeba sie znac na zasadach jego hodowli, zeby przezyl. Dlatego w kazdej ksiazce i w internecie pisze, ze legwan jest trudnym zwierzatkiem do hodowli.
-
Nie bede odpowiadal, bo milion ludzi w miesiacu sie o to pyta, a wszystko jest napisane w faq i w archwium forum.... Ludzie troche pracy wsadzcie i wklepcie literki pozniej kliknijcie szukaj
-
Ja Ci pisze i zaufaj mi, ze nie wolno trzymac razem zolwia i legwanow. Ba nawet pozniej moze sie tak zdarzyc, ze nie bedziesz mogla legwanow razem trzymac. Wszystko trzeba wczesniej przemyslec....
Uprawnienia umieszczania postów