Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 83

Wątek: kochane smoczki

Re: kochane smoczki

Dr Robert ma absolutną rację. Żółw grecki musi mieć ciepło 35 st pod żarówką cały dzień + UV (też hoduje greckie - Dr Robercie musiałem kupić profesjonalny inkubator jaj gadzich dla moich grekojajek, już niedługo termin klucia. Warunki w inkubatorze wg Pana zaleceń) - a trzymanie Legwanów z żółwiami jest zakazane ( salmonelloza np. która u żółwi jest dość częstą chorobą oraz pasożyty wew. w 90% u żółwi pochodzących z odłowu). Odziel te dwa gatunki i będzie ok
    Pozdrawiam

I jeszcze jedno ... Witaj na pokładzie ))

Dlatego tez tak skomentowalem jego posta.

Czlowieku jak chcesz utrzymac 80% wilgotnosci w terrarium z zolwiem greckim? Co do karmienia to rowniez piszesz takie bzdury i nie bron sie Holandia, sklepem i hodowca bo nie przeczytales nawet faq i archiwum tego forum, a bez tego nie powinienes pomyslec nawet o kupieniu legwana. Na 1 stronie opisu jest napisane, ze legwana sie nie trzyma z innymi zwierzetami. Czasami nawet nie trzyma sie 2 legwanow razem o czym Ci juz napisalem. Doczytasz sam dlaczego (pewnie nie, ale to juz Twoj problem). Rowniez pisze czym masz karmic swoje legwany i niestety salata nie jest zalecanym pokarmem (raczej podaje sie ja w zimie w ramach pokarmu uzupelniajacego).

Podsumowujac:
    1. w Holandii sa tak samo do d.... sklepy i sprzedawcy jak w Polsce
    2. ludzie dalej nie czytaja tego co powinni czytac przed kupieniem gada
    3. Powiedz wlascicielowi tego sklepu, ze jest d..., a nie hodowca jak Ci takie rzeczy kaze dawac legowi do jedzenia.

W Fatmanie tak się zagotowało, że nawet zmienił płeć Barbary na męską )))))))))))

Napisalem "czlowieku", a to forma bezrodzajowa....

bajkabarbara
    Guest

Dzieki jJacku wlasnie czytam:-))Wyslalam fotografie moich legwankow do drRoberta ,bo podal mi swoj e-mail.Ostatnia fotografia przedstawia ,,smoczka,,ktory teraz siedzi mi na ramieniu.Natomiast posiadam zlowie wodne juz 5 lat (6 sztuk) tez kupione u tego samego hodowcy.Stosuje sie do jego zalecen i ..maja sie wyjatkowo dobrze.Hodowca powiedzial ,ze zlowik moze przebywac z tej wielkosci legwankami w jednym terarium ,ale wskazane jest obserwowanie jak beda sie zachowywac w/g siebie.Zlowik ma tez swoje terarium.FATMAN zbyt szybko czyta co ja pisze,lub ja pisze nieco niewyraznie :-))
    Natomiast mam pytanie.Teraz ten wiekszy ,,smoczek,, siedzi mi na ramieniu i od czasu do czasu lize mi szyje ,,jezorkiem,, co to oznacza ? glodny napewno nie jest bo juz sniadanko .pozd.bab

dorota29
    Guest

ze skorupy miske se zrobi dla legow:]

Ja dokladnie czytam co piszesz i moge Ci powiedziec, ze jesli nic nie wiesz o legwanach, a bierzesz sie za ich hodowle to dlugo one nie pociagna. Napewno dluzej nie pociagnie zolw chowany razem z legwanami. Sluchaj ludzi, ktorzy sie na tym znaja. Ile jeszcze osob ma tutaj napisac, ze legwana nie wolno trzymac z zadnym innym stworzeniem w terrarium...

elefantao
    Guest

a ja zapytam jeszcze co to za cudowna żarówka.i ile %uvb emituje?

bajkabarbara
    Guest

Prosilam fatman - nie o krytyke bezustanna,ale o odpowiedz na moje pytanie.NIE WIEM co to znaczy ,ze legwan siedzacy mi na ramieniu wyciaga co chwile jezyczek i dotyka nim mojej szyi.Oczy ma otwarte.Glodny nie jest !Jesli jestes expertem to prosze o odpowiedz ! pozd.bab

Uprawnienia umieszczania postów