Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czy to jasnota ??

Mieszany widok

czy to jasnota ??

tak jak w temacie bo porownujac ze zdjeciem znalezionym w necie na moje oko to jasnota ale wole sie upewnic

Re: czy to jasnota ??

Podobne ale najlepiej jasnote rozroznia sie po kwiatkach pojawiaja sie takie biale dzwoneczki przy lodydze w miejscu gdzie przylacza sie ogonek lisciowy.

LK

hmm kwiatow tam nie widzialem a moze jeszce nie kwitla

łaaaa.. ale jestem z siebie dumna, nie znam się na zielsku z łaki, więc postanowiłam w ogrodzie znaleźć żarcie dla zielonej, ale jej różności naprzynosiłam listki winogron, truskawek, śliwki, wiśni, czereśni, porzeczki i nie pamiętam czego tam jeszcze
    tylko, że narazie niczego nie tknęła, miska stoi pod nosem a ona tylko patrzy..
    no nareszczie - żegnaj cukinio)))

tylko mam jedno pytanie czy można dawać listki maggi?

Maggi, czyli lubczyk :-) Ja daję, ale ze wzgledu na specyficzny zapach zjadane są niechętnie.
    Papec, faktycznie po kwiatkach najlepiej rozpoznać, bo liście wyglądają jak jasnota - http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Lamium_maculatum.htm . Jasnota kwitnie od wiosny do jesieni. W tym temacie było kilka linków - http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=14359&t=14239 .

To nie jest jasnota moim zdaniem. Jasnota juz dawno kwitnie a do tego ma omszone liscie. Jej łodyga jest kanciasta a liscie maja bardziej "okrągłe" kształty. te sa wydłuzone. Jest bardzo podobna do tej roslinki która posiadasz ale wg.mnie to nie to

Podaj maila to przesle moje zdjecie jasnoty.

Przepraszam za opoznienie. Zdjecie dzisiaj wyslalem.

Uprawnienia umieszczania postów