-
Re: Na spacerku ...
Rysiu napisalem wirusowe.....
-
Poza tym leg byl u mnie 2 miesiace wiec raczej nie z mojej winy....
-
A więc jak mówiłem że pojadę dzisiaj z nim na łąkę pospacerować ... Oczywiście nie dojechaliśmy na miejsce .. W samochodzie zaczoł mi wariować .. i musiałem wrócić do domu ... bał się samochodów przejeżdżających obok ... myślę że na podróż samochodem powinien być w czymś żeby nie miał kontaktu zwrokowego z tym co się dzieje na zewnątrz ... tzn. wsadzić go do skrzynki i przykryć np. kocem ...
Acha mam jeszcze pytanie .. bo nie wiem czy legwany tak mają w naturze czy mój jest chory ... mój leg ma zaczerwienioną końcówkę języczka ... słyszałem że to mbd ? no nie wiem ... tak mają czy mój jest chory ??? Prosze o szybko odpowiedź .. bo jak chory to do weta jak najszybciej ... acha i jak choroba to powiedzcie mi czy ciężka ..
Pozdrawiam
-
czerwona koncowka jezyka to mdb to bardzo powazna choroba ale slyszalem rowniez ze to moze cos innego oznaczac a o mdb bylo w starych postach i w opisie gatunku jest duzo
-
Miałam ten sam problem więc niezwłocznie skontaktowałm się z doktorem Jarkiem, zbadał mojego lega i okazało się, że nie jest to na szczęscie MBD tylko zbyt mała wilgotność w jakiej leg przebywał. Radziłabym jednak skontaktować się z wetem, o jeśli jest to MBD to należy szybko działać. Pozdr.
-
sipe jie przejmuj sie nad to musisz uwarzac na lega tylko a jak checsz to ja ci daje smiale pozwolenie na to,,,,a jezyk jak czerwony to sprawdz czy w nizszej temperaturze on nie jasnieje jak tak to cyyba zamala wilgotnosc,,,,,,pozdro!
-
Teraz spryskuje mi terra cochwilke i zaczerwienienie się zmniejszyło ) chyba będę musiał zmniejszyć wentylacje ... Legwany rulezz
Legwany to kochane zwierzaczki )
Uprawnienia umieszczania postów