Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Na spacerku ...

Na spacerku ...

Właśnie wróciłem ze spacerku z legwanem ... pisaliście że jak wyjdę na pole to odrazu mi zwieje ... a jednak nie ... byłem z nim bez smyczy, cały czas siedizłą mi na ramieniu i tylko spoglądał do okoła. Byłem z nim w sklepie spożywczem po śmietanę ) ale ludziska się patrzyli ) Mój legwan był spokojny, spoglądał tylko z ciekawością, nawet pieski koło niego były szczekały i niestety karetka na sygnale przejechała, on tylko wyciągnoł podgardle i stanął na łapkach, ale po chwili było wszytko spoko ) Leg ma 13 miesięcy i 90cm długości ) Co wy na to ?? ... pytam tych co mówili że na pole jak wyjdę to go odrazu strace.

Pozdrawiam
    ---------------
    Iguana iguana iguana
    Pyszczaki (j.Malawi)

xol
    Guest

Re: Na spacerku ...

Co można na to???... Miałeś szczęście i tyle Ale wyjątek potwierdza regułę, moim zdaniem to było trochę nieodpowiedzialne... nie wiedziałeś jak się zachowa... (rozumiem, że to był jego pierwszy spacer) I od razu wyszedłeś z nim na ulicę, a nie w jakieś bezpieczne miesjce... Pomysl, a gdyby ci uciekł i dopadły by go te psy? Albo wpadł pod samochód? Wszystko się może zdarzyć

jesteś nieodpowiedzialny i tyle, nie bedę tego komentowac:/

Ja mieszkam w mieście (Kraków - centrum) i żeby z nim gdzie kolwiek wyjśc to muszę z nim przejśc przez ulicę ... nie mam innej możliwości .. nie mam działki Jutro jadę z nim gdzieś na łąkę ) a na mojej ulicy mam takie ogrógki z trawką i drzewkami więc nie chodziłem koło samochodów, aż tak nieodpowiedzialny to nie jestem. A na ulice nie poszedłem z nim za pierwszym razem, na początku chodziłem z nim po sąsiadach, później na klatkę schodową, wszytko obserwował, aż dzisiaj wyszedłem za drzwi (bramę) wejściową )

Inka25
    Guest

Jestem w szoku, nigdy bym się na coś takiego nie zdecydowała, za bardzo kocham moje śliczności, żeby tak ryzykować. Pozdr.

Ryzykujesz.
    Pozdrawiam

Inka25
    Guest

właśnie ja nie ryzykuję, tylko Sipe pozdro

no to było do niego

Juz to ze mieszkasz w centrum miasta i wychodzisz z legiem na ulice mowi o Twojej nieodpowiedzialnosci...

Trafił się legwan turysta, ale pamietaj Sipe, że wyjdziesz 100 razy, a zwieje tylko raz i papa. To takie gady, które są nieobliczalne w swoich zachowaniach i wszystko może się zdarzyć. Miej to na uwadze ;-)

Uprawnienia umieszczania postów