-
Re: Transport
no co do transportu ta ja mam niezlego fanta bo legwana kupuje w sklepie biofiul z Krakowa. Po legwana chce jechac osobiscie i bedziemy jechac pociagiem a mieszkam w Szczecinie i do Krakowa to mam ok 780km wiec jak myslicie bedzie dobrze?
-
Czemu kupujesz w Biofilu? Nie masz blizej zadnego sklepu? To bedzie raczej strasznie stresujaca i meczaca oraz bardzo dluga droga dla malego legusia.
-
W Szczecinie jest straszny klopot z kupieniem malego legwana, przykladem jest sklep "aligator" gdzie czlowiek twierdzi ze legwan mlodszy jak 1rok zdycha bez rodzicow i dlatego mlodszego nie sprowadzi (mozna by przytoczyc jeszcze kilka ciekawych cytatow tego pana ale to niema sensu bo wszystkie sa tak samo bzdurne), jak juz sie znajdzie jakis w miare maly legwan to w cenie 499-560zl (promocja).
-
Twoje argumenty odnośnie zakupu legwana w Szczecinie są oczywiste i zniechęcają. Głupota sprzedawcy + cena. Jednak zgadzam się z Fatmanem, że im bliżej kupisz tym mniejszy stres dla lega. Pogoda coraz bardziej sprzyja transportom tych zwierzaków, ale Szczecin - Kraków bardzo daleko. Są na forum terraryści z Poznania, Zielonej Góry, może pomogą ?
-
A i w Trójmiescie sa fajne legwany. Moj kosztowal 200 PLN, wyglada zdrowo, ruchliwy. Pewnie teraz drozej, bo sklep wszedl w VAT, ale spokojnie za 250 tu maja. Warto pochodzic po sklepach, bo ceny sa rozne. W dwoch sklepach oddalonych moze o 100m od siebie - w jednym 350 a w drugim 200. A co do takiej podrozy, to fakt - kawal i skad te ceny kosmiczne?
-
Co do cenny to sprzedawcy (nie właściciele) mówią ze cena jest taka dlatego ponieważ Szczecin jest blisko granicy i tu kupują Niemcy co osobiście uważam za straszna głupotę ......
-
Zapraszam Cie do Gdanska na zakup lega
-
No i juz wszystko jasne nie bede kupowal legwana w Krakowie tylko gdzies blizej Szczecina, teraz jestem na etapie poszukiwan ale najprawdopodobniej znalazlem w Łodzi, to znacznie blizej niz w Krakowie :P
-
Znacznie.... Nie bedziesz jechal kilku godzin pociagiem
-
No i dwie zeczy Legwana kupuje w Szczecinie jest to doberze bo legwan bedzie mial bardzo maly stres a zle dlatego ze za dosc mlodego osobnika placa 350zl...
Uprawnienia umieszczania postów