Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Oświetlenie

Re: Oświetlenie

ona chyba nic nie da a jeśli to chyba mało

Kwoka da Ci tylko ciepło. Spokojnie jeśli go naśwetlałeś wcześniej to miesięczna przerwa nic mu nie zaszkodzi. Zobacz do FAQ tam jest o oświetleniu UV. Np świetlówka ma określoną skuteczność od 6 do max. 12 miesięcy emitowania UVA i B. Tak więc jak widzisz miesięczna przerwa nie zaszkodzi mu, bo nikt z nas nie wie czy śwetlówka UV emituje jeszcze promieniowanie mając 7 miesięcy czy nie. Dlatego też trzeba ją obowiązkowo zmieniać.
    Pozdrawiam

Jeśli wcześniej miał UV nic mu nie będzie. Kwoka=ciepło.

Kris, jeśli naświetlanie Ultra Vitaluxem to po co świetlówka ?

No wiem, ze wtedy nie potrzebna Tylko chodzilo o cos w zamian za swietlowke w terra na miesiac budowy. Tylko z kolei trzeba troche zainwestowac w Ultravitaluxa, ale co bede Ci pisal, skoro wiem, ze uzywasz jej z powodzeniem

PS. Moj legwan zjadl mi kilka listkow dzisiaj z reki, bal sie, ale pokusa byla silniejsza, potem chcial moj palec, a na koniec mnie zbadal moja reke jezykiem

A na marginesie - czy gwaltowne zwiekszanie i zwezanie zrenicy ma na celu odstraszenie czy to koncentracja wzroku raz na przedmiocie blizej a raz na oddalonym?

Zdecydowanie to drugie - co do źrenicy
    Pozdrawiam

Żrenica legwana dużo szybciej reaguje. Jest stosunkowo mało ruchliwa, ale szybko kurczy się. Dla mnie Ultra Vitalux jest odpowiednim rozwiazaniem i dlatego napisałem, że w tym wypadku po co świetlówka ? Albo to, albo to :-)

Uprawnienia umieszczania postów