Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Nowy smok

Nowy smok

Witam, duzo informacji zaczerpnalem juz z tego forum, ale pisze pierwszy raz. Dlugo sie przygotowywalem do zakupu legwana i do zbudowania dla niego terrarium. W piatek zamieszkal w nim wreszcie. Nazwalem go Kermi.

Pierwszego dnia bral tylko pokarm z reki i wcale nie chcial schodzic na dol. Upodobal sobie jedna galaz z bluszczem i na niej prawie ciagle przesiaduje. A dzisiaj zszedl juz na dol do miski i calkiem ja wyczyscil.

Zauwazylem ciekawe zachowanie - w nocy legwan wczepia sie w korek na scianie i tak wiszac pionowo spi. Czy Wasze legwany tez spia na scianach?

Czy temperatura w terrarium rzedu 32 st. jest ok? Oczywiscie sa cieplejsze miejsca. Zawsze moge zmienic zarowke na mniejsza moc.

Czy sa tutaj osoby z Trojmiasta? I czy ktos z Was korzystal z uslug doktora wet. Jarosława HAJDO?

Pozdrawiam wszystkich!
    Kris

Re: Nowy smok

W nocy wystarczy temperatura 20-22*, w dzień 32* jest O.K. Może być pod promiennikiem więcej (do38*) jak również w chłodniejszych miejscach mniej niż 32*. W naturze legwany spią w różnych pozycjach w tym poziomo i pionowo. Jeśli tak Ci usnął to daj mu spokój. Widocznie jest mu tak dobrze. Jeśli je z ręki i z miski to dobrze mu wróży ;-)

Witaj kris, mam nadzieję, że ten bluszcz jest sztuczny w przeciwnym razie powinieneś go usunąć z terrarium.

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...659#reply_7678

Pozdrawiam

Czesc Ja jestem z Gdanska. Masz szczescie ze Twoj legus tak szybko zaczyna jesc po przyniesieniu do domu. Moj dlugo mial w nosie jedzonko , siedzial tylko na galezi i obserwowal co sie dookola dzieje. Witaj w swiecie legwaniarzy

Oczywiscie, ze jest sztuczny. Przeciez naturalny jest trujacy. Pozdrawiam

Dzieki za powitanie Mam nadzieje, ze zdazymy sie nieco lepiej poznac i wymienic doswiadczenia. Pozdrawiam!
    Kris

Witam w coraz szerszym gronie legwaniarzy,
    bardzo cieszy mnie to, że jesteś jedną z niewielu osób, które zdobywały wiedzę na temat legwana, jeszcze przed jego zakupem
    to z pewnością ułatwi Ci opiekowanie się legwankiem i ustrzeże przed popełnianiem bezsensownych błędów..

Co do spania w pionie na korku, to właśnie mi się przypomniało, że jak ja swojego kupiłam to przez kilka pierwszych nocy spał identcznie jak twój, więc może coś w tym jest

))
    Pozdrawiam

b.s
    Guest

hm co do spania to normalka chyba (sam niemam legwabna ale juz nie długo
    moj waranek pierwszego nia slał na pinowej sklanej scianie

"bardzo cieszy mnie to, że jesteś jedną z niewielu osób, które zdobywały wiedzę na temat legwana, jeszcze przed jego zakupem"

Meg11 ja przed kupnem dużo studiowałem, ponad rok, z tatą wiaczorkami, aż mi się udało go zdobyć ... miałem wątpliwości czy sobie dam rade ... bo pisali wszyscy ze trudny w hodowli, jak narazie mój smok ma się dobrze i chyba się ostatnio zaprzyjaźnił ze mną, daje mi się głaskać i się przy tym nie denerwuje jak na początku, nawet sam do mnie przychodzi, je z ręki, czasami chodzi za mną po domu, nie wiem czemu reaguje na mój gwizd a na imię nie. , ale cieszę się z tego co się nauczył ... troche denerwuje mnie to że pluje mi do ucha .. ale jest ok

Uprawnienia umieszczania postów