Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Legwan a klatka

Re: Legwan a klatka

No właśnie Fatman - ludzie nie potrafią czytać, bo napisałem ... "No, ale to dotyczy tylko terrarium (klatki) polowego. Może być wolnostojące lub np. zrobione na balkonie. Jest to tylko sezonowe rozwiązanie i tylko no ciepłe słoneczne dni". Co do woliery - to, jest to też słowo określajace np. klatkę polową dla ptaków )) dlatego wolę określenie terrarium polowe. To tak na marginesie
    Pozdrawiam

ej no Meg - nie wszyscy ))

Miałem kiedyś telefon z zapytaniem (okolice Krakowa) czy w wolierze ok 25m kwadratowych dwa specjalnie sprowadzone , dzikie babyki legwana będą się dobrze czuć i jakie najlepiej rośliny posadzić (i z jakiego kraju najzdrowiej ...) , klimatyzacja,jakie ogrzewanie (typ) nawodnienie,słońce itd itd aby warunki zbliżyć do naturalnych.
    I teraz przy każdym pytaniu czy metrowe terrarium wystarczy i na ile lat dla gromadki jaszczurek (..bo kocham gady'') odrazu staje mi przed oczami tamta woliera.
    Ach gdyby tak przy naszej lecznicy taka woliera ...

Chociaż na pocieszenie mogę powiedzieć, że pewien hodowca z USA parę lat męczył się nad rozmnożeniem pewnego gatunku węża lecz bez efektów a pewien Ukrainiec
    zakupił parę takich samych węży i trzymał je w piwnicy w plastikowych pojemnikach (kilku litrowych) i w pierwszym sezonie dochował się potomstwa.

Uprawnienia umieszczania postów