-
Legwan a klatka
czy legwana mógłbym trzymać w klatce o wymiarach 100X50 xm i 100 wysoka??? odstep miedzy pretamijest 8 mm
-
Re: Legwan a klatka
najlepiej piszcei na gg 2340991
-
w czym??? w klatce to se możesz trzymać kanarka a nie legwana:/
-
klatka nie jest dla legwana legwan musi byc w terrarium
-
-
terrarium - kliknij tutaj i przeczytaj to dokładnie
-
ehym... chyba jeszcze sie wstrzymam ze swoim komentarzem krew mnie zalewa i najpewniej dostalbym bana za to co bym napisal poczekam az ochlone ;/
-
Macie rację legwany trzyma się w terrariach, ale jest jeszcze coś takiego jak terrarium polowe coś w rodzaju właśnie klatki, częsciowo osłoniętej od wiatru z miejscami zacienionymi. Całość konstrukcji obciągnięta jest siatką co faktycznie wygląda jak klatka. No, ale to dotyczy tylko terrarium (klatki) polowego. Może być wolnostojące lub np. zrobione na balkonie. Jest to tylko sezonowe rozwiązanie i tylko no ciepłe słoneczne dni. W innym przypadku (hodowla w pomieszczeniu zamkniętym ( dom, mieszkanie ) obowiązkowo terrarium.
Pozdrawiam
-
Jacku nazywa sie to woaliera i moze zastapic terrarium tylko latem i to nie u nas, bo w nocy czesto spada temp ponizej 20 stopni.
Kur.... ludzie wy nie potraficie czytac. Kolejny "hodowca" pyta czy legwana mozna w klatce trzymac. Niedlugo beda pytania czy mozna w budzie dla psa, albo wannie. Czeladzian, Ty sie raczej za legwany nie zabieraj. Jak uslysze, ze kupiles legwana i robisz z nim cos czego nie mozna, to masz gwarantowany wjazd z TOZu ze mna na czele. Nie zartuje....
-
pozwolę sobie coś napisać, przejrzałam archiwum i oto co znalazłam:
pierwsza próba rok temu:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=5936&t=5936
kolejna.. pół roku temu:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=8817&t=8817
hmm.. dziwna sprawa..
skoro Czeladzian tak się długo przymierza do kupna legwana, to napewno już wszystko o nim wie, a to pytanie o klatkę.. pewnie chodziło o woalierę, a my tu wszyscy od razu najechaliśmy na chłopaka
Uprawnienia umieszczania postów