Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: smakowite witaminki? :>

smakowite witaminki? :>

heh, dziwną sytuację zaobserwowałam u mojej małej, otóż jak ją karmię i żarcie jest posypane witaminkami (wapnem i reptimineralem h) to po zjedzeniu zieleniny mała zaczyna lizać pustą miskę, tak jakby chciała wilizać te wszystki witaminki
    a gdy ma jedzonko bez witaminek, miski nie liże
    co to może oznaczać???

Re: smakowite witaminki? :>

Mnie tez smakuja rozne rzeczy, a to wszystko dzieki chemii... Dobrze, ze piwo jest w miare naturalne

To może znaczyć hmmm ...., że nie musisz miski zmywać po karmieniu ???? ))))))

...a tak już poważniej to np. witaminy Sera Reptilin - kiedyś śmierdzące - obecnie są w smaku trskawkowym. Podeszły jej te co podajesz pewnie,a być może ma jeszcze jakiś niedobór czegoś o czym wie tylko jej organizm i dlatego nie chce niczego zmarnować.
    Pozdrawiam

Jacku dobrze to opisał ;-) Albo jej to smakuje, albo organizm się dopomina i zlizując resztki minerałów i witamin uzupełnia braki.

cos podobnego wystepuje rowniez u ludzi, jak kiedys nie bylo farby do scian jak teraz to sie bielilo wapniem i dzieci z niedoborami wapnia po prostu lizaly lub zzeraly sciany, organizm instynktownie szukal wapnia i tak wychodzilo

heh, wczoraj zauważyłam jeszcze jedną śmieszną rzecz, otóż moje maleństwo nie chciało zjeść kolacji, w momencie gdy mi się przpomniało, że powinnam posypać żarcie witaminkami mała poczuła ich smak i zżarła jedzienie

A ja mysle Meg ze powinnas jej troszke wiecej jedzenia dawac :-))))))))

Pozdrawiam LK

Taaa jak mu da porcje raz na tydzien, to leg wylizuje do dna nawet witaminki, bo wie, ze nastepna porcja za 7 dni....

nie wkurzajcie mnie:P
    dziś leguś dostał od rana już z sześć misek żarcia))

Uprawnienia umieszczania postów