Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Ultra Vitalux mam kilka pytan

Re: Ultra Vitalux mam kilka pytan

Nook musi zrobic cos takiego, ze jak uzytkownik chce sie zarejestrowac nie przeczyta wszystkich opisow i faq na tej stronie to nie zostanie zarejestrowany. To sie juz powoli nudne robi...

elefantao
    Guest

arture masz to urządzonko?

Jacku Fatman widze ze Ładnie macie
    na forum i Faq nie znajde odpowiedzi na te wszystkie pytania i w ogóle zastanówcie sie kto tu jest nowy bo ja juz rok jestem w terrarystyce

Ha, ha, ha mowisz do czlowieka, ktory juz siedzi na tym forum kilka lat dluzej niz Ty. Sadzac po Twoich wypowiedziach, zeby dac legwanowi wiecej UV to w ogole nie masz o tej jaszczurce pojecia... Najpierw poczytaj, a pozniej sie wymadrzaj. Meg upomnij go!!!

ja jestem nowy i bierdoły narazie pisze heh :P heh ale jak ty rok tu juz siedzisz hehe to fajnie hehe

A ja nie kapuje o co chodzi arture ...
    Pozdrawiam
    Wysłałem Ci linki do odpowiedzi na Twoje pytania i nie bardzo wiem o co Ci chodzi ????????

> Jacku Fatman widze ze Ładnie macie
    > na forum i Faq nie znajde odpowiedzi na te wszystkie pytania i
    > w ogóle zastanówcie sie kto tu jest nowy bo ja juz rok jestem w
    > terrarystyce
    >

Jaszcze jedno pytanie do arture ..., że co niby Ładnie mamy z Fatmanem ??? czy ja Ci coś pisałe że jasteś nowy na forum ??? I co to ma za znaczenie, kto, ile i gdzie jest !?!?!?!
    Pozdrawiam

1. Czy moze zastapic Świetlówke w 100% Jeżeli chodzi o UV
    2. Ile ma ok godz. dzialania ??
    3. Ile kosztuje I jakiej najlepiej firmy
    4. Gdzie ją można kupic we Wrocławiu
    5. Jeżeli naświetle legwana jednego dnia 10 min (młody osobnik) Czy bedzie mu starczyło tego Uv aby mógł swobodnie pobierac witaminy
    6. Jakie są moce
    7. Jaka jest średnica wkrętła
    8. Czy trzeba posiadać oprawkę porcelanową
    9. I czy jest skuteczniejsza od Jazeniówek bo moja ostatnio straciła UV w 2 miechy i mój legwan juz szuka wiecęj UV

1. Tak
    2. Teoretycznie jakies 1000
    3. Ostatnio placilem ok 130zl i sa tylko OSRAM
    4. W sklepie oswietleniowym, najprawdopodobniej na zamowienie.
    5. Tak. A jak sie dokladnie stosuje znajdziez w FAQ
    6. 300W
    7. Taka jak zwyklej zarowki
    8. zalecane, ale do naswietlania przez 10 min wystarczy metalowa.
    9. Nie rozumie pytania )

Widzę, że się spóźniłem :-) http://www.osram.pl/polzachod.html - tu masz przedstawiciela OSRAM na swój region. Możesz u niego pytać o tą żarówkę. Marblo dał Ci odpowiedź na prawie wszystkie pytania-powyżej. Wracajac do pyt. nr.2 i 9 to faktycznie producent podaje czas świecenia 1000 godz. czyli podziel sobie to przez 10-15 min. dziennie co da Ci jej całkowitą żywotność, ponieważ w odróżnieniu od świetlówki daje UV tak długo jak świeci. Nie polecam jej montować na stałe w terrarium. Lepiej wykombinować jakiś prosty, stabilny stojaczek i naświetlać gada (nie przez szybę) te 10-15min. To duża żarówka, ok. 185mm dł i 127mm średnicy. Jak wygląda i na jakim stojaczku ja ją mam to chyba już zdążyłeś zobaczyć w FAQ -

>Nook musi zrobic cos takiego, ze jak uzytkownik chce sie zarejestrowac nie >przeczyta wszystkich opisow i faq na tej stronie to nie zostanie zarejestrowany. >To sie juz powoli nudne robi...

Przecież w faq nie ma wszystkich odpowiedzi !!!!!! o to mi chodzilo !!!!!! A wogule to Forum jest specjalnie stworzone dla takich pytan

A Jacku nie potrzebnie mi wysylasz te odnosniki do Faq przeczytalem kazdy z nich po 4 razy zaś ten http://www.zoomed.com/html/radiometers.php jest spoko i mam jedno pytanie ile takie cos moze kosztowac???

W sumie nie potrzebna była ta kłótnia ale zdenerwowało mnie to że zadaje konkretne pytania a dostaje odpowiedzi typu Weź przeczytaj Faq a tam wprost nie jest napisane że można ja zastapić za Jażeniówke jeżeli chodzi o UVA i UVB albo można ją kupić we Wrocławiu

P.s Fatmuna i Jacka Przepraszam za wcześniejszą wypowiedź

Uprawnienia umieszczania postów