-
Re: co mam zrobić?!!??
jejka ja mam lega od poniedzialku wioec moze sie nie znam ale ludzie przeciez to tylko dzikie zwierze lady przeciez musisz miec ta swiadomosc ze on moze sie nigdy nie oswoic to tak jakbys kupila sobie tygrysa i pytala dlaczego on na smyczy nie chce chodzic. Te zwierzeta to dobry test na cierpliwosc, pozatym jak tego nie potrafisz zrozumiec i nie umiesz czekac to go sprzedaj.
Pozdrawiam Nazer
-
Wiesz co "ziomalka" ? Po przeczytaniu wszystkich twoich postów i opisu żółwia współczuje dla twoich przyszłych legów. Zajmij się lepiej narazie hodowlą much a nie legów. I bardzo dobrze ,że ci mama nie pozwala kupić bo jak czytałem nie potrafisz się nimi zajmować i opiekować.
To na tyle co chciałem powiedzieć.
-
Hej WaRiaT... Ja sie nie chce z nikim kłócić ale zastanów sie nad sobą... Przecież nawet mnie nie znasz, nie wiesz jakie warunki mają moje zwierzęta... Już to kiedyś pisałam Goblinowi co do mojego żółwia... Jest u mnie już bardzo długo i moge ci powiedzieć że to nie było tak że np. przechodziłam koło sklepu, mialam kase, zobaczylam żółwika, pomyślałam " jaki ładny- kupie go!, kupiłam, zaniosłam do domu, bez terra i bez niczego i bez wiedzy i ciesze się z żółwia :/ Najpierw rodzice kupili mi książke o żółwiach, wszystko o nich czytalam, zdecydowaliśmy, że kupimy żółwia greckiego, pojechaliśmy po niego do sklepu, kupiliśmy terrarium i wogóle wszystko czego potrzebuje... Był w tym terra chyba z pół roku, widzialam że się męczył... ciągle skrobał pazurami w szybe, próbował się wydostać itp... Uznaliśmy że wypuścimy go na próbę żeby łaził luzem po domu i zobaczymy co dalej... okazalo się że żółw odżył, widac bylo że jest bardziej szczęśliwy niż w terrarium...więc uznaliśmy że tak będzie lepiej... Jakoś żyje, jest zdrowy, silny ( chodze z nim do weta wiec nie mówie tego bo tak sobie wymyśliłam...) Powiedz mi na jakiej podstawie wywnioskowałeś że nie umiem sie opiekować zwierzętami... To jest ŚMIESZNE... Zastanów sie 3 razy zanim coś napiszesz... A co do lega... to postanowiłam że zamiast niego kupie sobie fretke i już sie umówilam z taką dziewczyną... prawdopodobnie za 9 dni będę ją miała... Wiec nara i zastanów sie nad tym czy warto kogoś obrzucać gó... jeśli nie ma się do tego podstaw...
Uprawnienia umieszczania postów