Hej WaRiaT... Ja sie nie chce z nikim kłócić ale zastanów sie nad sobą... Przecież nawet mnie nie znasz, nie wiesz jakie warunki mają moje zwierzęta... Już to kiedyś pisałam Goblinowi co do mojego żółwia... Jest u mnie już bardzo długo i moge ci powiedzieć że to nie było tak że np. przechodziłam koło sklepu, mialam kase, zobaczylam żółwika, pomyślałam " jaki ładny- kupie go!, kupiłam, zaniosłam do domu, bez terra i bez niczego i bez wiedzy i ciesze się z żółwia :/ Najpierw rodzice kupili mi książke o żółwiach, wszystko o nich czytalam, zdecydowaliśmy, że kupimy żółwia greckiego, pojechaliśmy po niego do sklepu, kupiliśmy terrarium i wogóle wszystko czego potrzebuje... Był w tym terra chyba z pół roku, widzialam że się męczył... ciągle skrobał pazurami w szybe, próbował się wydostać itp... Uznaliśmy że wypuścimy go na próbę żeby łaził luzem po domu i zobaczymy co dalej... okazalo się że żółw odżył, widac bylo że jest bardziej szczęśliwy niż w terrarium...więc uznaliśmy że tak będzie lepiej... Jakoś żyje, jest zdrowy, silny ( chodze z nim do weta wiec nie mówie tego bo tak sobie wymyśliłam...) Powiedz mi na jakiej podstawie wywnioskowałeś że nie umiem sie opiekować zwierzętami... To jest ŚMIESZNE... Zastanów sie 3 razy zanim coś napiszesz... A co do lega... to postanowiłam że zamiast niego kupie sobie fretke i już sie umówilam z taką dziewczyną... prawdopodobnie za 9 dni będę ją miała... Wiec nara i zastanów sie nad tym czy warto kogoś obrzucać gó... jeśli nie ma się do tego podstaw...