-
co mam zrobić?!!??
Mam legwana zielonego 70% samiczka kupiłam go bez cites rok temu w dość marnym stanie w zoologiku myślałam że szybko się oswoji byłam i jestem niedoświadczona i mało wiedziałam (w końcu mam tylko 13lat!) hodowałam leniuszke w terra otwieranym od góry gdzies 50/60/80 co wydaje mi się zamałe karmiłam ją wszystkim co było w lodówce(z warzyw i owoców prucz kapusty) dodawałam witaminki no wszystko zeby zwirzowi było dobrze ale ten zaś na odwrót gryzła mnie biła itd myślałam że to okresowe że się przyzwyczai ale nici uciekała nawet robale miała więc poszłam do weta odrobaczył ją. Nieraz chciałam ją oddawać do egzotarium czy sprzedać bo myslałam że się domnie nie przyzwyczai i ze ją tylko stresuje ale w końcu udało mi się ją wyciągnąć z ciężkiego stanu i teraz jęst piękna ale cóż mi z tego jak nadal mnie nie lubi i niewiem co z nią zrobic czy oddać ją i dać se spokój czy poprubować jeszcze trochę moż epartnera chce? co mam zrobić jak oswoić ? niemówcie że mam czytać opisy czytałam je chyba z milion razy i nic ! eh życie jest ciężkie
nie chce jej oddawać bo nietylko dałam za nią 190 zł ale polubiałam ją
Uprawnienia umieszczania postów