Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Co ja zauważylem .... ?

Co ja zauważylem .... ?

Witam !
    W zachowaniu Shoguna ( moj leg ok 2 letni,u mnie 1,5 roku) zauwazylem cos nowego.Chcialbym byscie wyrazili swoje zdanie na ten temat.
    ... a wiec co zauwazylem?-zauwazylem ze jak wracam popoludniami do domu i zanim wloze jeszcze Shogunowi nowe świeze jedzonko do terra, to on juz wiedzac ze pojawilem sie w pokoju-schodzi na dól sprawdzic czy cos tam jest ...a do schodzenia ma niemaly kawal.
    Obserwuje to od kilku tygodniu,wiec jak myslicie-zdaje mi się,czy moge uwazac ze odnioslem pewien sukces ?

pozdrawiam

Re: Co ja zauważylem .... ?

Kojarzy Cie z jedzeniem czyli z czyms przyjemnym i pozytywnym, to bardzo dobry objaw

i ja tak mysle jak Marblo dobry znak

u mnie jest naprzykład fajny numer popisowy z basenikiem..
    mała jak chce się załatwić schodzi z oparcia fotela na siedzienie i czeka.. to czekanie to oznaka "chce mi się sisiu, pośpiesz się" ja wtedy lece po basenik, po ciepłą wodę i dopiero jak legwan widzi, że to wszystko już na nią czeka, schodzi do baseniku i załatwia tam swoje potrzeby
    odkąd stostuje metodę z basenikiem, jeszcze mi się nie załatwiła w inne miejsce, a jeśli mnie nie ma, czeka..
    to się nazywa tresurka.. ))

A u mnie smokuś też załatwia się zawsze rano przed wyjściem na pokój i potem mam z głowy sprzątanie. A doszliśmy do tego w ten sposób że zawsze rano jak chciał wyjść z terra to go nie wypuszczałem puki nie zrobił tej kupy (Wcześniej zaraz po wypuszczeniu leciał za moje łużko i tam się załatwiał) Denerwował się strasznie więc kopał po całym terra i po jakimś czasie w końcu robił tą kupę do terra więc go wtedy wypuszczałem. No i obecnie skojarzył te dwie rzeczy i teraz już nie kopie od rana tylko odrazu leci zrobić kupkę a ja w nagrodę go zaraz po tym wypuszczam

U mnie leg do pewnego czasu robil tylko i wylacznie do baseniku w terra. Potrafil wrocic specjalnie do terra, zeby sie zalatwic.

Witam
    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów