Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: 45cm

Re: 45cm

I dzięki meg za info )
    Pozdrawiam

Sipe zapomnij teraz o warzywach. Dawaj mu mlecza, koniczynea... czytaj w dziale legwan...Wszystko potrzebne rosnie na zewnatrz..

Fatman, wiem że muszę zapomnieć, ale jeszcze nie wiem czy coś już urosło ... Za tydzień będę poza miastem, jak coś będzie to napewno coś mu przywiozę ) A w to lato będę już powoli go przyzwyczajał na polne spacerki ... bez szelek, bo podobno szelki to głupi pomysł. Mólili mi na wystawie że powieniem jechać z nim gdzieś poza miasto na łąke gdzie nie ma drzew, bo nawet jak by mi gdzieś zaczoł uciekać to na łące go bez problemu dogonię. ) Czekam jak na polku będzie coś koło 25-30 stopni C .. taka temperatura moim zdaniem jest odpowiednia, waszym też ?? I napiszcie co sądzicie na temat tych spacerków ?

no nie jestem pewien czy go dogonisz i nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem nie lepiej zrobic mu woliere ??

Nie wiem czy Michael Johnson go zdola dogonic, ale Ty napewno wiec daruj sobie spacer z legwanem na luzie, przynajmniej teraz, bo bedzie kolejny post typu: Ratunku uciekl mi legwan!!!.

nie no ręce opadają..
    Sipe skąd ty bierzesz takie pomysły.. ledwie jeden problem został Ci wyjaśniony, to Ty znów wyskakujesz z czymś jeszcze bardziej banalnym, żeby nie napisać, że głupim..
    masz młodego legwana i chcesz z nim luzem wychodzić na dwór? :|
    na forum są ludzie mający legwany od kilku dobrych lat, może niech oni się cos wypowiedzą na ten temat..
    ja bym się nie odważyła.. no chyba, że chcesz się pożegnać ze swoim pupilem..

przeczytaj ten topic cały, dla wszystkich śmiałków, ku przestrodze..

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...204#reply_8204
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=8238&t=8238

Sipe, nawet Gucio łbem kręci jak słyszy gdy mu czytam o Twoich pomysłach :-) Miałem okazję gonić swojego legwana i dopiero przy pomocy sąsiada udało się go złapać. To już historia. Jeśli marzy Ci się legwan wygrzewający się na słońcu to zrób mu wolierę jak radzi Papec. Jeśli masz własny ogród z niskimi drzewkami odizoluj siatką jedno z nich (dokładnie) i wpuść tam legwana. On raczej nie będzie starał się wyjść, tylko poszuka wygodnego miejsca na drzewie, a Ty w razie potrzeby ściągniesz go z 2-3 metrowego drzewa. W otwartym terenie masz małe szanse go złapać, a gdy rosną drzewa możesz być pewny, że poszuka najbliższego i zwieje wysoko, jak najwyżej. Robiłem takie próby z wynoszeniem gada na zewnątrz, ale zrezygnowałem z tego i siedzi teraz w słońcu na balkonie. Pamiętaj, że na zewnątrz to całkiem inne zwierzę niż w domu. Dziczeje i często wrogo reaguje.

To info uzyskałem na wystawie terrarystycznej w Krakowie na ul. krowoderskiej .. To oni mi to wszytko popowiadali ...

a właśnie w tym problem że ja nie mam działki, ani ogródka tzn. że mój legwan nie zobaczy nigdy jak jest na polku ? Balkonu też nie mam (

mozesz wstawic siatke do okkna zawsze to lepsze niz legwan ktory nawial

Uprawnienia umieszczania postów