Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: 45cm

Re: 45cm

Za napisanie na tym forum, ze sie podaje bialko zwierzece, pozniej niz w pierwszym roku zycia, powinni dawac bana i zglaszac do TOZu.

sipe nie potrafi czytać..
    już kiedyś było duuużo na temat podawania białka przez Sipe'a jego legwanowi, ale widocznie nic go to nie nauczyło..

specjalnie się pofatygowałam i przeszukałam archiwum, w razie jakby się próbował bronić i pisać, że nie wiedział że nie wolno dawać..

trochę było o tym w topicu pt. "o której" i "dieta"

Takim ludziom sie nie da wytlumaczyc. Pisze taki "terrarysta", ze jego legwan swietnie rosnie..... Ehh jakbym bral anaboliki to tez bym rosl. Chlopie idz po rozum do glowy i przestan zabijac swojego legwana!
    Tak to Meg bywa, ze piszesz FAQ, opisy, milion postow na forum, a inni i tak sa madrzejsi.

elefantao
    Guest

zapodaj mu jeszcze anapolon i omadryn:-)

Ale przeciez ja mu nie daję białka zwierzęcego (świerszcze, noworodki), tylko białko z jajka ... i to nie w dużych ilościach, nie wiem z kąd ten cały bulwers ...

"Mój leg ma ok. 90 cm w wieku 1 roku od wyklucia (1 kwietnia) ... duży co nie ? cieszę się bo nadal rośnie teraz powienien mieć wg skali 60 cm , a jest większy o 30 cm .. Ale teraz daję mu więcej białka, żeby mu kości wzmocnić "

..stąd :/

Meg, ale więcej białka z jajka, a nie zwierzęcego .. chyba że białko z jajka jest białkiem zwierzecym ... A białko wzmacnia kości poprzez dostarczenie witamin do organizmu, a jeżeli jest większy niż powinien na swój wiek, to kości ma słabsze ... a białko z jajka wzmacnia te kości ... jeżeli się mylę to przepraszam (

Białko jest budulcem kości ... a w misce ma dużo dużo więcej niż samo białko, białko u niego jest tylko dodatkiem, więc je to co mu odpowiada. Do miski daję mu jeszcze ogórka, pomidorka, marchewkę (gotowaną bo surowej nie lubi) koperek, szczypiorek, groszek konserwowy (mało), koraliki Iguana stick, z sera białego zrezygnowałem tak jak mówiliście żeby nie dawać. Jeżeli widzicie coś złego w tej diecie to piszcie śmiało. Teraz robi się cieplej to będzie jedząko rosło na polach na wsi .. będę mu przywoził... w tamto lato co tydzień jeździłem po zieleninkę i brałem na cały tydzień ... zieleninkę brałem z pól gdzie samochody nie jeżdżą, jest czystko i środowisko nie jest skarzone )
    Pozdrawiam

Po tym co przeczytałem , będę musiał jednak mu ograniczyć ilość białka ... Będzie dostawał raz na miesiąc )

Uprawnienia umieszczania postów