-
45cm
w jakim wieku jest leg o tej dlugości?
-
Re: 45cm
Nikt Ci konkretnie nie odpowie na to pytanie. Wielkosc legwana zalezy od bardzo wielu czynnikow.
-
To jest raczej młodziak (Parę miesięcy) ale tak jak napisał Marblo to zależ od wielu czynników np: żarełka jakie dostawał, warunków w jakich był chowany temp, naświetlanie UV, itd... A zresztą masz tutaj cytat z FAQ-a on ci chyba najlepiej odp.
"Młodziutkie legwaniki zaraz po wykluciu mają 11 gram wagi i długość 75 mm. Średni dzienny przyrost długości wynosi 0,27 mm. Po ukończeniu drugiego miesiąca mają 30 cm, po pierwszym roku 60 cm, a po dwóch latach 120 cm. Wielkość zależy od warunków hodowlanych, diety oraz podawanych preparatów witaminowo-mineralnych. W terrariach legwany dorastać mogą do i tak imponującej długości 150 cm. i dożywać do 20 lat"
-
-
co do wypowiedzi Dariusa...ja wyczytałem gdzieś że po 1 roku mają ok 100 cm...a w terra dorastają średnio do: 150 cm samice, 170 cm samce...... no i tak sie zastanawiam co mam myśleć... mój Fredek ma prawie rok (w sumie to nie wiem czy to Fredek czy Fredzia) i osiągnął ok 75 cm... no i tak sie zastanawiam czy to dużo jak na jego wiek czy mało... i za nic nie moge dojść czy to ON czy ONA...co Wy na to?
-
Tym się nie przejmuj, bo to nie są "sztywne" miary. Bywa różnie i zależy od wielu czynników.
-
ja widziałem lega miał 75cm i półtora roku
-
-
O kur.... rozpetales wlasnie nastepna wojne z tym bialkiem........
-
Uprawnienia umieszczania postów