Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Power Sun

Re: Power Sun

nocna nie potrzebna tylko nie potrzebnie podniesie temp w nocy.
    A świetlówekm im więcej tym lepiej bo jaśniej ale myślę że obie nie muszą być repti-glo 5.0 tylko jedna taka i druga zwykła tak będzie taniej albo nawet dwie zwykłe świetlówki i naświetlanie Ultra-vitaluxem ja tak właśnie planuje zrobić.

Promiennik porcelanowy dobry jest wtedy, gdy nocą w terrarium chcemy mieć ciemno, a temperatura spada poniżej 20-21*. Promiennik podczerwieni do zastosowania w dzień będzie lepszy gdy oprócz ciepła da chociaż trochę światła i to nie czerwonego lecz żółtego. Światła w terrarium nigdy nie za wiele ;-) Pamiętaj o porcelanowych oprawach do Power Sun i promiennika ! Nie plastikowe, bo od temperatury się wytopią.

Nie mow, ze nocna jest niepotrzebna. To zalezy tylko i wylacznie od wymiarow terra i temp otoczenia. Niektorzy maja mieszkania takie, ze mozna lega trzymac bez zadnego ogrzewania (wiem, wiem koloryzuje), a inni takie, ze trzeba ogrzewac terra i to porzadnie.

Fatman, przecież napisałem, że promiennik jest dobry gdy temperatura spada poniżej 20-21*. No chyba, że twój post nie dotyczył tego co ja pisałem ;-)

Rysiu odpowiedz byla do Dariusa. Zobacz na ktory post odpowiedzialem....
    Pozdrowienia dla Slaskiej Sekty Legwaniarzy.

Oki, tak myślałem...:-)

Mam jeszcze jedno pytanie bo czlowiek ze sklepu powiedziel mi ze wysyla domnie zarowke nie 100w tylko 160w i chcialem was zapytac czy na terrarium o wymierach 140cm wysokosci 88cm dlugosci i 55cm glebokosci to nie jest za mocna zarowka ???
    z gory dzieki za odpowiedzi.

Powinna byc ok. Jak cos to uzyj sciemniacza.

Uprawnienia umieszczania postów