Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wyniki oswajania ...cd

Mieszany widok

wyniki oswajania ...cd

sorry ale nie odpowiedziałem na Wasze pytania
    robię to teraz...

mój leg od początku miał swobodę -terra nie było zamykane, spacerował sobie po pokoju bez ograniczeń
    kupiłem lega gdy był jeszcze całkiem mały -może 20-30cm

leg ma na parapecie legowisko z poduszką elektryczną, UV, miską na jedzenie itp.
    codziennie leg jest wkładany do wanny -tam się załatwia, jest spryskiwany spryskiwaczem do roślin -nie ma żadnych chorób skóry -wilgotność w pokoju jest optymalna -sporo roślin, na kaloryferze pojemniki z wodą...

Azmodan
    Guest

Re: wyniki oswajania ...cd

Fajnego masz lega . Ja mam swojego od soboty, ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony... daje sie brac na rece (i nawet chetnie na nich siedzi), daje sie glaskac, je mi z reki, gdy go puszcze po mieszkaniu to zwiedzi kazdy kąt, wogole nie przejmujac sie moja obecnoscia. Spedzam z nim caly swoj wolny czas (6-7 godz. dziennie). Postaram sie go teraz nauczyc zalatwiac w wyznaczonym do tego miejscu (pojemnik z woda). Szkoda ze nie moge go trzymac tak jak Ty bez terrarium, ale mam psa, ktory bez wahania by zagryzl legusia. Do tego musialbym przebudowac swoj pokoj. Ale moze kiedys....

"..daje sie brac na rece, daje sie glaskac, je mi z reki, gdy go puszcze po mieszkaniu to zwiedzi kazdy kąt.." to Twoje słowa, masz legwana od soboty daj mu spokój a nie zaczynasz go tresować, ręce opadają :/

dorota29
    Guest

ja mam swojego od konca lutego i wierz mi,na rekach go mialam z 5 razy po kilka minut.jeszcze ani razu nie biegal po mieszkaniu
    chyba za szybkie tepo mu narzuciles
    zastanow sie,moze maly jest taki spokojny ze strachu???

Azmodan
    Guest

Spokojny ze strachu nie jest, siedzi u mnie w pokoju i czesto go nie zamykam, wtedy wychodzi i wdrapuje sie na mnie kompletnie sie nie bojac. Poza tym ladnie zjada co mu tylko dam, jak nie z reki to z miski. Nie robie nic na sile, jak nie chce wyjsc, to go nie ciagne. Moze rzeczywiscie za szybko zaczalem go przyzwyczajac do swojej obecnosci, ale nie moge sie nim jeszcze nacieszyc .

Sully
    Guest

a ile ma twoj legg? moze dostałeśgo od osoby, która go juz oswajała?

Azmodan
    Guest

Moj leg ma 60 cm, czyli wedlog opisow okolo roku, zatem mozliwe ze juz byl oswajany.

Uprawnienia umieszczania postów