-
Re: o której...
Darius ja rowniez zauważyłem że ja stawiam talerz z jedzeniem na wersalce(bo tu przeważnie jjem) to i leg rusza sie i idzie do swojej miseczki cos przekąsić
-
Mój smok wstaje ok. 6:00-8:00, jeść dostaje z rana do dwóch misek w terra, w jednej (białko z jajka, koperek, szczypiorek, groszek, marchewkę, ser biały itd.) , a w drugiej (granulat Iguana stick). Sam z rana luka do kuchni czy już mu nakładam. Je od razu jak mu podam. Zjada dużo, i najczęściej je jak ktoś jest w domu, na kolacyjkę przed snem tez musi coś przekąsić. Wodę pije codziennie i zawsze przy mnie. Ma 12 miesięcy od wyklucia i ok. 85cm długości
-
"ser biały itd."
Zaraz posypią się gromy.
Dodam, że słuszne)
-
Nie tylko za ser ( a białko z jajka to co ?? )
-
noo jak jedzie na "dopalaczu wzrostu" to się nie dziw, że tak ładnie rośnie ... a żeby sprowadzić Cię na ziemię polecam obowiązkowo pkt 29 FAQ
Pozdrawiam
-
Akurat białka jajka w śladowych ilosciach zwłaszcza u młodych legwanów się nie wyklucza.
Cytat z zamieszczonego na tej stronie opisu gatunku
"Wystarczy jak raz w tygodniu podamy legwanikom świerszcze, noworodki mysie, skrobane chude mięso, gotowane jajko"
-
Jeżeli nie powinno się podawać, to wyprowadzcie mnie z błędu ... na początku nie dawałem mu białka z jajka, ani białego sera, do czasu aż dowiedziełam się od pana z wystawy terrarystycznej w Krakowie na ul. Krowoderksiej 21 (która teraz trwa), że jeżeli jest tak młody i tak duży, to trzeba mu zwiekszyć dawkę białka, aby wzmocnić kości ... polecił białko z jajka i ser biały ... dostaje równiez witaminki takie jak reptimineral H, coś nie tak ? piszcie ...
-
w Ksiazce W.Borkowskiego twarog chudy i jajka sa zamieszczone w diecie legow.
Na pewno nie podawaj tego codziennie ale raz na jakis czas nie zaszkodzi.np 2razy w miesiacu
no chyba ze sie myle...ale inni pewnie zaraz napisza swoje zdanie na ten temat
-
Białko jajka raz na jakiś czas owszem, ale z białego sera zrezygnowałbym w ogóle.
-
no ja swojemu nie dalam i nie dam bialego sera,przynajmniej teraz jak jest malutki
tez pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów