Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: o której...

Re: o której...

Darius ja rowniez zauważyłem że ja stawiam talerz z jedzeniem na wersalce(bo tu przeważnie jjem) to i leg rusza sie i idzie do swojej miseczki cos przekąsić

Mój smok wstaje ok. 6:00-8:00, jeść dostaje z rana do dwóch misek w terra, w jednej (białko z jajka, koperek, szczypiorek, groszek, marchewkę, ser biały itd.) , a w drugiej (granulat Iguana stick). Sam z rana luka do kuchni czy już mu nakładam. Je od razu jak mu podam. Zjada dużo, i najczęściej je jak ktoś jest w domu, na kolacyjkę przed snem tez musi coś przekąsić. Wodę pije codziennie i zawsze przy mnie. Ma 12 miesięcy od wyklucia i ok. 85cm długości

"ser biały itd."

Zaraz posypią się gromy.

Dodam, że słuszne)

Nie tylko za ser ( a białko z jajka to co ?? )

noo jak jedzie na "dopalaczu wzrostu" to się nie dziw, że tak ładnie rośnie ... a żeby sprowadzić Cię na ziemię polecam obowiązkowo pkt 29 FAQ
    Pozdrawiam

Akurat białka jajka w śladowych ilosciach zwłaszcza u młodych legwanów się nie wyklucza.

Cytat z zamieszczonego na tej stronie opisu gatunku
    "Wystarczy jak raz w tygodniu podamy legwanikom świerszcze, noworodki mysie, skrobane chude mięso, gotowane jajko"

Jeżeli nie powinno się podawać, to wyprowadzcie mnie z błędu ... na początku nie dawałem mu białka z jajka, ani białego sera, do czasu aż dowiedziełam się od pana z wystawy terrarystycznej w Krakowie na ul. Krowoderksiej 21 (która teraz trwa), że jeżeli jest tak młody i tak duży, to trzeba mu zwiekszyć dawkę białka, aby wzmocnić kości ... polecił białko z jajka i ser biały ... dostaje równiez witaminki takie jak reptimineral H, coś nie tak ? piszcie ...

dorota29
    Guest

w Ksiazce W.Borkowskiego twarog chudy i jajka sa zamieszczone w diecie legow.
    Na pewno nie podawaj tego codziennie ale raz na jakis czas nie zaszkodzi.np 2razy w miesiacu
    no chyba ze sie myle...ale inni pewnie zaraz napisza swoje zdanie na ten temat

Białko jajka raz na jakiś czas owszem, ale z białego sera zrezygnowałbym w ogóle.

dorota29
    Guest

no ja swojemu nie dalam i nie dam bialego sera,przynajmniej teraz jak jest malutki
    tez pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów