Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: o której...

Mieszany widok

o której...

Wiatm,
    Chciałem się dowiedzieć o której jedzą wasze legi. Wiem że jedzą kiedy chcą ale mój je ja wracam z pracy około 17 i późnym wieczorem około 20-21. Czy wasze też tak mają? Wydawało by się, że powinien zjeśc coś o poranku, lub około południa jak się nieco wygrzeje.

Re: o której...

zazwyczaj interesują się żarciem jak posiedzą troche pod promiennikiem (u mnie ok 10-11)

JA SWOJEMU WKŁADAM JEDZONKO Z SAMGO RANA I WIDZE BARDZO CZĘSTO JAK JJE ALE ŻEBY JADŁ O OKREŚLONYCH GODZINACH TO RACZEJ ODPADA LECZ CZĘSTO WIDZIAŁEM ŻE JJE PRZED SAMYM POJŚCIEM SPAĆ TZN DOJADA

Pogs
    Guest

no, moj tez musi cos przegrysc zanim pojdzie spac.. a w dzien to zawsze w okolicach 12-13.. nastepnie w ciagu dnia wskakuje mi na kolana po swoje chrupki (16-17), a jak ma w misce cos za czym nie przepada to tez przed ulozeniem sie na poslanku wskakuje po chrupeczki... kladzie sie zazwyczaj o 22:30 - 23:00, czasem siedzi razem ze mna do oporu.. czyli gdzies do 04:00, ale spi juz wtedy jak susel pod lampami..

moj tak okolo 12.00 zaczyna , pozniej po trochu w ciagu dnia jak ma ochote cos "wrzucic na zab" i podobnie jak u innych bardzo czesto lubi skubnac cos przed snem - hmmm moze powinienem go tego oduczyc ?!

dorota29
    Guest

ja lampe wlaczam mojemu kolo godz 6:30,wtedy kiedy sie budzi.
    od razu dostaje jedzonko ale jesc idzie tak po godzinnym wygrzewaniu sie
    pozniej jeszcze cos w ciagu dnia skubnie

20-21 ??? moje legi o tej porze już dawno śpią .Objadanie się przed snem nie jest zdrowe ( spowolniony metabolizm)

Zgadza się, dobrze jest nie dawać legwanom jeść na ok. 2 godziny przed zgaszeniem światła.

Mój je po chwilowym wygrzaniu sie a potem co ostatnio mnie bardzo bawi to je wtedy kiedy widzi ze ja cos wsówam ))tak najczesciej kolo 16:00 ale nie zawsze jadam regularnie wiec to nie kwestia tej samej godziny ale chyba tego ze widzi ze ja jem i tez sobie przypomina o zarciu.

Własnie miałem dylemat odnoście jedzenia o późnej porze. Ale dlaczego mamy im czegoś zabronić skoro chcą ? W naturze nikt im nie zabiera jedzenia tylko dlatego że już jest późno. Skoro ma żarcie cały czas w misce sam wybiera odpowiednią porą jaką chce. Przecież nikt go nie nauczył jeść o tej godzinie. Co myślicie dawać czy nie ??

Uprawnienia umieszczania postów