Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Nie chce jeść

ReBBy
    Guest

Nie chce jeść

2 miesiące temu kupiłem legwana razem z terrarium w którym mieszkał.
    Nic nie zmieniałem mu w terrarium, a on nie chce jeść. Bardzo schudł.
    Co mam robić?

Re: Nie chce jeść

czekać, czekać, czekać (mialem podobny problem ; ), ale posluchalem rad forumowiczów i czekałem, az legwan zgłodnieje ... zgłodniał i sie najadł, a teraz je codziennie (nawet z witaminkami)).
    pozdrawiam!

ReBBy
    Guest

To terrarium jest na niego trochę za małe. Buduje mu teraz 120x100x200. Czy jak go tam wpuszcę to szybciej zacznie jeść? Legwan ma 80 cm.

ReBBy
    Guest

I jeszcze jedno. Czy jak dalej nie będzie jadł to czy karmić go przymusowo?

przymusowe karmienie to ostatecznosc a teraz probuj jescze podawac mu codziennie nowe moze spropuj mu podac z reki albo daj mu w miejsce gdzie najczesciej siedzi to czasami pomaga

ReBBy
    Guest

Daję mu z ręki. Pocieram mu jedzeniem o bok pyska. Czasami otwiera pysk i zjada.

No to skoro czasem cos skubnie to nie jest tak tragicznie ) Ciagle probuj najlepiej caly czas czegos nowego, proponuje sprobuj podac koper moj leg dalby se za niego ogon urwac )

Do innych forumowiczow: Napiszcie jaki jest najwiekszy przysmak waszego legwana, cos co moze jesc bez konca... moze i legowi Rebby-ego cos przypadnie do gustu.

moj legwan lubi bardzo liscie rzodkiewki - ale UWIELBIA (i zrobi dla nich wszystko) kielki slonecznika ktore oczywiscie ja przygotuje :P )) heheh

locia
    Guest

Mój leg ( mlody 4 miesiace) na poczatku nie jadl ok 3 tyg bylem bardziej zestresowany niz on, teraz wcina az mu sie uszy trzesa naklepiej lubi kielki rzodkiewki i mandarynki
    wiecej cierpliwosci!!! i przeczytaj wczesniejsze posty i faq
    pozdrawiam

elefantao
    Guest

mój leg najszybciej wcina rzeżuche i szczypior:-)

Uprawnienia umieszczania postów