Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jadlospis

Unit
    Guest

Jadlospis

czesc all terrarysci, moja mala prosba jak mozecie podajcie tu kilka swojich przepisów kulinarnych " Oczywiscie salatek dla legwana " Jakie preferujecie i co do nich dodawac, pomoze to mi i mlodym terrarysta a przy okazji mozna bedzie sie powymieniac swojimi przepisami...... ZAPRASZAM DO WPISÓW.......

oOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoOOOoO OOoOOO

Re: Jadlospis

to moze lepiej dac to do FAQ? albo przykleic tak by zawsze ten temat widnial na gorze ... bo po pewnym czasie przejdzie do 2..3 strony ... a faktem jest to, ze sam chcialbym wiedziec co dajecie im jesc i jak to robicie

Raczej FAQ odpada bo nie to ma na celu ... FAQ (najczęściej zadawane pytania), a to do takiego nie należy
    Pozdrawiam

ja daje swojej sałatkę z pokrojonej cukinii, marchewki i szczypiorka, naprzemiennie z liściami rzodkiewki, jako extra dodatek dostaje fasolkę szparagową, której zapasy są na wyczerpaniu
    już się nie mogę doczekać na tą cholerną wiosnę, zielona pewnie jeszcze bardziej

aha, wszystko oczywiście posypane reptimineralem h, a raz na tydzień tabletka calcium i sepia do oporu

Agazgaga
    Guest

A ja swojemu Robalowi szykuje mieszankę z fasolki szparagowej, szczypiorku i liśćmi rzodkiewki, posypane wszystko koperkiem. Innym razem daję mieszankę z pory i kiełków sojowych. Ostatnio dawalam czasami mieszankę warzyw chińskich (ale bez grzybów, które w niej są)-też z apetytem zjadał. W sklad tej mieszanki wchodzą: seler, marchew, cebulka, papryka, pietrucha pędy bambusa i fasolka szparagowa. Mój pupil bardzo tą mieszankę lubi. Oczywiście posypane wszystko, codziennie witaminami+co trzeci dzień kalcium.
    Nie narzekam na brak apetytu mojego lega.

a dlaczego wapn co trzeci dzien tylko?ja legwanowi daje codziennie i chyba tak trzeba na zdrowych kosciach lepiej nie oszczedzac

za duzo wapna to gorzej niz za malo podobno

Co za duzo to niezdrowo tak jest ze wszystkim tak z wapnem jak i witaminami. Witaminy bardzo latwo jest przedawkowac a to napewno jest gorsze niz niedobor. Nie podawajcie legowi codziennie witamin!!!

Uprawnienia umieszczania postów