-
2 legwany
witam mam zamiar kupic 2 legwana i chciałęm sie popytać Was czy jak sie okaze ze oby dwa to samce to czy nie beda sie biły( nie bedą agresywne) ?? jak bedą mniały dość duże tera? czy cza bedzie sprzedać? a jak by byly 2 samiczki( bo teraz mam małego i nie wiem czy samiec czy samica) to czy one byly by spokojne czy agresywne wobec siebie
-
Re: 2 legwany
Witaj.
Dwa samce = wojna na 99% Ewentualnie slabszy zostanie szybko zdominowany co wcale nie jest lepsze.
Dwie samice - teoretycznie powiniemn byc spokoj ale kto jest w stanie przewidziec kobiety ))
-
a nie byloby najlepiej samca i samice? wteyd chyba by sie nie bily Marblo co o tym myslisz?
-
na bank było by lepiej ale mam narazie młodego legwana ponad 50 cm i nie wiem czy to samiec czy samica foto wysle na maila... i to jest właśnie powodem napisania tego TEMATU ??
-
ponad 50 cm to juz powinno byc widac mniej wiecej postaraj sie zobacz czy glowa jest raczej krotka czy wydluzona, moze sa gruczoly udowe juz jesli to samiec? ksztalt nasady ogona i kark tez zobacz
-
Moim zdaniem 50 cm to za malo aby jednoznacznie stwierdzic jakiej legwan jest plci mozna cos tam pokombinowac ale to raczej bedzie strzelanie.
-
przeslij mi fotki na maila jak mozesz z gorzy dieki :]
Uprawnienia umieszczania postów