-
Re: maluszek nie je i nie załatawia się :(
dzsiaj znalazlem na podlozu biała (chyba) kupę, cos takiego podobnego jak ptak narobi... takze dobrze ze sie orpoznił, ale tez dzisiaj wzialem go na rece zeby przemyc mu łapke i zauwazylem jaki on jest juz chudziutki! skora z niego zwiiisa, zylki na wierzchu, zeberka mozna liczyc maluszek niech lepiej zje bo bede smutny;(. No i zauwazylem pewna prawidłowosc w ludzkich zachowaniach. Dzisaij stwierdziłem ze wszyscy co mnie otaczaja (wyjatek 2 osoby: moj ojciec i moj kolega (posiada ptasznika białokolanowego)) sa konkretnie popier****ni. Nie rozumieja jak im tlumacze ze teraz legwanik musi miec spokoj przy terra, zeby nie łazili... a oni jak zmowieni kur**a fochy strzelaja i teksty typu: "ok ja neiche miec go na sumieniu... juz nigdy nie wiejde do twojego pokoju.." nie mam pytan na nasza społecznośc! Dobra jutro moze dam młemu ze 2 kulki groszku zielonego z puchy moze sie przekona. Pozdrawiam wszystkich i dzieki za rady
PS w załoaczniku moj niejadek (dzisaijsza sesja) z oryginalnym ogonkiem ;]
-
nie ma zdjecia
-
:| niedawno zauwazylem dosc dziwna rzecz, mianowicie zagladam do terrarium a mały siedzi sobie i na łepku kolo oka ma tak jakby platek wylniałej skory :| czy to mozliwe zeby 40 cm gad przechodził juz wylinke :| ? help me
PS. zdjecie wczoraj bylo, ale chyba ktos usunał :\
PS2. teraz widac ?
-
;-) oj kolego kolego, nieprzeczytałeś za dużo, legwany pierwsząwylinkę przechodzą z tego co pamiętam ok 7dnia życia (niech mnie ktoś poprawi, jeśli pisze nieprawdę) a 40cm legwanek będzie ci liniał "na okrągło" nawet w ten sposób że jedna wylinka dojdzie do połowy ogona a druga będzie juz się zaczynała na głowie ;-)
-
musze zakupic kila ksiazeczek ;-) thx ale przeraza mnie jego wyglad... wszystkie zylki na wiezchy i zeberka ;( biedaczek :P pozdrawiam /eot
-
no zajebiście robisz jak najpierw kupiłeś zwierzaka, a teraz się będziesz douczał ! z tego co przeczytałem to nie wiesz, że młody Leg ma wylinkę nawet 2 razy w miesiącu (całego ciała), a i to białe co traktujesz jako kupke to nie kupka! sprawdź sobie w książce co to jest!!
-
alek perun:
przed kupnem lega zbieralem info od okolo 1 miesiaca to po pierwsze
to białe "coś" to jezeli nie jest kupką to musi byc moczem (ale najwazniejsze ze sie załatwił) to po drugie
nie wiedzialem o wylince tu masz racje to po trzecie
a jak sam zauwazyles dałem EOT'a wiec juz prosze nie komentuj!! to po czwarte i ostatnie
Uprawnienia umieszczania postów