-
moj legwan ma MBD
poczytalem pogadalem z ludzmi i juz wiem moj legwan ma objawy MBD skurcze miesniow jest osowiały zaraz na mnie nawjerzdzacie mam witaminy jakies dla legwanow dostalem od kolesia za lece po wapno i vibovit jesli macie jakies dla mnie wskazowki jak najszybciej wyleczyc mojego synka to mowicie dzieki sliczne
-
Re: moj legwan ma MBD
Po pierwsze to teraz bedzie potrzebowal duzo wapnia i UVB, a poza tym napisz wiecej jaki to legwan, w jakich warunkach przebywa jak daleko jest posunieta choroba.
-
-
moj tez ma lub juz nawet nie-znikl obrzek ud i zuchwy, nie ma tych skurczow ani czerwonego jezyka, ale kuracja byla taka ze zmienilem preparat wapniowy na inny dawalem wiecej i dalem repti glo 8.0 tak mi zalecil dr. Zajaczkowski
-
skonsultuj sie z dr J.Zajaczkowskim, bo to nie przelewki..
cos słyszalam że na krzywicę jest dobry "pantosal new" ale tego najprawdopodobniej nie znajedziesz nigdzie:/
nie lekceważ objawów, bo może sie to tragicznie skończyć, no i szkoda wielka ze trafiłeś na to forum dopiero, jak legwan zaczął miec poważne kłopoty z zdrowiem :/
-
witam na dzien dzisiejszy obgrzek minoł skurczów miesni też już nie ma nie chce zbytnio jeść,pije wode,siedzi pod lampa rapti glo 5.0,kupilem wapno calcium gluconicum wczoraj dostał 1 tab rozpuszczona z niewielka iloscia vibovita i jedna kropla vitaminium a+d3 bedzie kapany etraz codziennie w letniej wodzie i masowane podbrzusze. legwan ma 3 lata jesli macie jeszcze dla mnie rady chetnie skorzystam
-
Czy to wapno jest musujące ?
-
nie rozpuszczam je w goracej wodzie
-
jak to, wszystko minelo?tak szybko?jesli tak to super :-)
-
Uprawnienia umieszczania postów