-
nowa hodowla
moja koleżanka chce przekazać mi swojego Legwana, rocznego, ja chcę rozpocząć hodowlę więc chętnie się nim zajmę. Jakie są szanse, że da się przyzwyczaić do nowego opiekuna, jakie są niebezpieczeństwa? W tej chwili Legwan żyje w zbyt małym terarium, ma niurozmaiconą dietę, a w dodatku nikt nie dba o zachowanie czystości w jego pomieszczeniu.
-
Re: nowa hodowla
uważam że z 1 rocznym warto zarysykować, a ryzyko jest spore stres związany zmianą otoczenia, opiekuna + złe nawyki żywieniowe, jak go odstaniesz to sprawdź jak wygląda sprawa MBD, czy żuchwa twarda, jak wyglada języczek + na 100% badanie kału, jęlsi legwan nie miał UVB to zalecałbym nawet repti glo 8,0 na kilka miesięcy, jak og dostaniesz do zrób fotki i daj na forum
-
acha no i oczywiście poczytaj sporo, FAQ + książeczka Borkowskiego to minimum
-
ja kupilam parke 3 letnią. samiec przyzwyczail sie w tydzien, gorzej bylo z samica, na to potrzebowala jakies 4 miesiące. spróbuj po jakimś czasie podawać mu z ręki pokarm- to chyba najlepsza metoda oswajania. Mój lubi bardzo głaskanie pod "bródką". aha i koniecznie kup mu preparat z witaminami. Jeżeli nie je pokarmu z puszki, to nieprzejmuj sie za bardzo tylko daj mu np. groszek, ogórek, banana...
powidzenia
-
BANAN I OGÓREK JAKO DODATEK
-
właśnie, już nic nie pisałam, bo zaraz by było że się czepiam
Jacku, a Ty zapomniałeś adresu do naszego forum? Coś Cię wcale tu nie ma:/
-
Ejjj no ... Meg, jak to ? A kto to pisze ))
-
a ja mam takie pytanko: mozna lega karmić groszkiem z puszki ? bo wszedzie pisze groszek groszek groszek... ale jaki :> ?
-
Jako dodatek, ale lepiej mrożony niż konserwowy. Co jeszcze dajesz ? Pozdrówko! Rysiek
-
groszek z puszki zawiera sol i leg bardzo po nim kicha ... nie wydaje mi sie zdrowe podawanie go.
Pozdrawiam,
J.
Uprawnienia umieszczania postów