Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Mam pytanie!!!

Re: Mam pytanie!!!

1kw to ogromna moc! gdzie ją spożytkujesz, u mnie włącznik czasowy obsługuje ośiwetlenie (jakies 100W łącznie na terra i akwa + 100W promiennik w terra) gdzie tam do 1000W, ciężko mi sobie wyobrazić terra o takim poborze mocy, może spore pustynne...

Agazgaga
    Guest

Mój rosyjski sprzęt jest stary i już od momentu, kiedy go pożyczyłam był zepsuty ( niestety). Potrzebuję sterownika elektronicznego, bo właśnie on jest bardziej wytrzymały na zaniki napięcia A poza tym mam zaufanie bardziej sprzętowi elektronicznemu, niż mechanicznemu. Jednak bardzo dziekuję za Wasze wypowiedzi.
    Jeśli ktoś wie na temat wielofunkcyjnych urządzeń sterujących (włącz/wyłącz) to proszę o namiary.
    Pozdrawiam.

1000W to wartość podana na zegarze, a są ludzie co sobie i olejak podepną lub farelkę
    Pozdrawaim

W moim terrarium bywa, że pobierana moc wynosi nawet 500W w zależności od temperatury w mieszkaniu, ale poniżej 380W nie spada. Jak dołączę do tego samego źródła napięcia Ultra Vitalux to łatwo policzyć - nawet do 800W (chwilowo). Taki wyłącznik czasowy z zabezpieczeniem na 1000W jest dobry do dużych terrariów. Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów