Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: PROSZĘ O POMOC!

Re: PROSZĘ O POMOC!

przy tej temperaturze nie potrzebujesz żadnego ogrzewania na noc, a napewno noie 100W promiennika podczerwieni

te korsakow co sie tak uczepiłeś? nie wiem jak tam jest w tym twoim idealnym świecie ale weź poprawkę na to, że w różnych domach panują różne warunki! wcale nie jest prawdą to co mówisz że będą takie wachania temperatur! nie wiem też co ty tam sobie ogrzewasz 20 watowym promiennikiem...a co do temperatur nocnych to nie wiem czy przypadkiem udało ci się przeczytać, ale minimalna nocna temperatura dla legwana wynosi 22 stopnie a nie 19! no i trzeba jeszcze wziąć poprawkę na to że jest to prawdopodobnie młodziutki legwanek i potrzebna mu jest wyższa temperatura niż dla dorosłego i zachartowanego już legwana, a taka temperatura to około 25-28 stopni!!!!!!a co do ilości higrometrów itd to ja lubie mieć pewność jakie warunki panują w poszczególnych częściach terrarium. jak ty - wielki mędrzec tego nie potrzebujesz bo wiesz wszystko najlepiej to zatrzymaj tą mądrość dla siebie a nie doradzaj innym jak mają postępować!!! poczytaj troche i zastanów się zanim zaczniesz zadawać kłam innym użytkownikom forum!!!!! miłej lektury.

nie chcialem specjalnie po to nowego tematu zkladac-zdjecie chyba na amerykanskiej stronie widac jak amewrykanie dbaja isie znaja na legach-http://gallery.pethobbyist.com/index.pl?photo=128680-zgroza!!!MBD a mowi sie ze w polsce sie nie znaja!

afrox ale ty pierdoły wypisujesz az mnie skreca !

Zdjecie nie najlepsze ale zobacz , to jest moje terrarium dla legwana--spore , ma 2 m wysokosci a legwan dopiero 75cm .Zastanawiam sie czy aby nie bedzie za male jak legus urosnie .Terrarium dla legwana musi byc wysokie to jaszczurka nadrzewna i lubi siedziec jak najwyzej . Zastanow sie czy napewno chcesz legwana i czy mozesz zapewnic mu odpowiednie warunki , on potrzebuje duzo miejsca.

taaak.... afrox.... 28 stopni dla legwana w nocy.... powodzenia w hodowli, a co do liości higrometrów to wiedz że wigotność nawet w sporym terra nie waha się tak bardzo jak temperatura,

a pozatym przeczytaj sobie uwąznie swojego posta i zauważ że poleciłeś gostkowi 100w w dzień i 100W w nocy... a gdzie miejsce na dobową amplitudę temperatury? tak ważną dla gadów?

widywałem legi w dużo gorszym stanie w Polsce (egozotarium sosnowiec, palmiarnia Gliwice)

22 stopnie to optimum, każdy kto ma legwanak od dłuższego czsu powie ci że nawet jak masz 19 stopni to nie warto dogrzewać, te też sobie poczytaj, ale może jakąś Melise Kaplan a opis gatunku z jakiejś marnej www...

Uprawnienia umieszczania postów