Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Kłopot ze szczęką

Re: Kłopot ze szczęką

jak juz pisalem wczesniej moj tez to mial nawet rozmawialem o tym z Ryskiem ale juz jest ok) ja dla mnie masz troche za zimno w terra podlacz zwykle zarowki 100W ja tak mam i temp.jest od 29-37 pod glowna zarowka ma ok 40 stopni pozdr.

No, ale mi się od wszystkich dostało Ależ ja bardzo się cieszę, jeśli to nie są objawy MBD. Straits nie pisał jednak nic o warunkach panujących w terrarium, wolałam więc "dmuchać na zimne". Zbyt wiele czyta się na ten temat, żeby o tym nie pomysleć. Łączę pozdrowienia. Izabela

Izabelo z takiego opisu trudno wyciągać właściwe wnioski. Dałem zdjęcie szczęki w załączniku i straits zaraz wiedział, że to nie to. Sprawa MBD wyjaśniona. Zresztą nie pasowało mi do MBD te 0,5mm. Takie minimalne przesunięcie szczęki górnej względem dolnej nie świadczy o MBD. Co innego jeśliby się pomylił i byłoby to 0,5cm. To co innego. Dobrze, że to nie to. Pozdrówko! Rysiek

straits
    Guest

Witam !

Na szczęście sytuacja juz się wyjaśniła. Pomogła maść Sachol. Po 2 dniach praktycznie nie widać juz stanu zapalnego. Smarowane 2 razy dziennie. Po smarowaniu przez 2 godz. nie dawałem jeść legwanicy. Także sytuacja opanowana ;d

Kuba18
    Guest

Cześć
    mam ten sam problem, wczoraj wyskoczyło mojemu Francowi( choć i tak nie jestem pewny płci ma dopiero 4,5 miesiąca ) to samo co twojej na górnej szczęce o takich samych wymiarach . I teraz pytanie gdzie kupić tę maść której ty używasz, i jaki jest jej koszt ?

straits
    Guest

Ja dostałem od weterynarza. Koszt ~5 zł. Dostepna pewnie w każdej aptece. U mojego lega sie troszeczke zmniejszyło, ale nadal jest... jutro jade do lekarza z legwanicą... zobaczymy co powie.
    I to nie jest małe niepokrywanie sie szczeki na całej jej długości - to jest wyraźna opuchlizna :|

Kuba18
    Guest

Jeśli będziesz wiedział coś więcej to pisz.

Kuba18
    Guest

Rysiek ile lat ma twój legus?

4,5 roczku :-) Rysiek

Kuba18
    Guest

A jaką on ma długość?
    Masz może gdzieś zdjęcie jego miski z jedzeniem jak był mały, chciałbym zobaczyć ile on je?

Uprawnienia umieszczania postów