Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: sepia

Mieszany widok

sepia

wlasnie pojawila sie w biofilu sepia i zamierzam kupic mam pytanie:czy ktos wie(moze dr. Zajaczkowski?) w jakiej ilosci taka rozdrobniona sepie podaje sie codziennie do jedzenia ok. 2-kilogramowemu legowi?chodzi mi tu o ilosc np. w lyzeczkach czy cos a nie gramach bo to byloby trudno odmierzyc :-)

Re: sepia

aha i ile mniej wiecej takich szkieletow na jaki czas starczy moze ktos wie np. kupil iles sztuk i po jakim czasie juz nic nie zostalo?

i jeszcze jedno wiem ze to troche dziwne ale na poczatku zapomnialem o tych rzeczach napisac :-).mianowicie czy odbłysnik na jarzeniowke nie bedzie pochlanial swiatla uv(ani uva ani uvb) bo jestem sklonny kupic ale nie wiem czy to dobre rozwiazanie?

no tak dostep ale chodzi o to ze bedzie jakis pojemnik z ta sepia czy cos?a jak legwan nie bedzie chcial tego jesc "tak sobie" to co?wiec pyta jeszcze raz ile dodawac do jedzenia aha i tego posta pisze jednego po drugim bo w czasie pisania poprzedniego meg wyslala ten i teraz go przeczytalem :-)

bierzesz trzesz troche na jedzenie i podajesz jesli chodzi o to czy za duzo czy za malo to jak dasz wiecej to nie zaszkodzi byle twoja gadzina chciala to zjesc . Ja np daje ja codziennie .
    Pozdrawiam M.D.

jaki jest mail do dr. Zajaczkowskiego?moze on mi powie ile

Wystarczy uważnie czytać !! i wszystko znajdziesz. Nie czekać aż ktoś wyręczy.....

Wapń jest rudno przedawkować i zalecane jest podawanie oprócz preparatów mineralno-witaminowych także utartej sepii. Nikt Ci w mg nie poda ilości. Ja daję Calcium vitrum+D3 (pół tabletki) z Calcium pantothenicum 0,1 (całą tabletkę) co ok.5 dni. Do tego jeszcze sepia do pokarmu . Pozdrówko! Rysiek

Ossasepia to czysty fosforan wapnia. Podaj ją w oddzielnym pojemniczku i uzupełniaj jej braki. Legwan zje jej tyle, ile będzie potrzebował i kiedy będzie potrzebował. Nie ma ustalonej dziennej dawki sepi jaką należy podać legwanowi.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów