-
Żarówka Heat Glo (75W) - firmy Exo terra - pytanie i problem
Mam takie pytanie bo zawsze używałem do mojego lega oprócz świetlówki Repltli Glo 5.0 żarówki Day Glo o mocy60W (lub Sun Glo - to to samo tylko nazwa się zmieniła) a teraz ostatnio mi się ona przepaliła i kupiłem Heat Glo (75W) i mam co do niej pytanie - czy można ją naświetlać lega tak jak Sun glo po 13 godzin dziennie czy nie bo na pódełku od niej jest napisan że jest do użytku 24 godzinnego (świeci ona na czerwony kolor a ta Sun glo świeciła na tak jakby na lekkki fioletowy) i jest także napisane że jest to żarówa grzejąca z podczerwienią - emituje fale podczerwieni, podwyzsza temperature w terra i nie zakłoca normalnego cyklu aktywności. Mogę ją używać codziennie do 13 godzinnego cylku czy nie (bo sam nie jestem pewien chociaż że sprzedający mi powiedział że moge) A i jeszcze jedno jakie polecacie - stosujecie żaówki do swoich legów ? Która z tych wymienionych niżej polecacie do stosowania (oprócz świetłówek i żarówek z ultrafioletem do użytku po jedenej tylko godzinie dziennie)
- Sun Glo
- Day Glo Neodymium
- Day Glo Tight Beam
- Heat Glo
Która z nich jest najlepsza do codziennego stosowania po 13 godzin bez przerwy ?
Z góry wielkie dzienx !!!
Pozdro
Uprawnienia umieszczania postów