Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Nie je??

Re: Nie je??

Postaraj się dawać mu więcej zieleniny Często nowo kupione legi jedzą na początku marchew i jabłko chyba dlatego, że w sklepach głównie to dostają Mój też na początku jadł marchewkę i jabłko, a teraz prawie ich nie rusza, woli listki

Pozdrawiam Magda

moi drodzi dajcie sobie spokój z bananami, kiwi, jabłkami itp... idzcie do warzywnika i poproście o pęczek świerzej rzodkiewki, to czerowne zjedzcie sami (np: z twarożkiem) a zielone dajcie legusiom, to jest jedzonko które powinny dostawać, a nie bannany, z innych rzezy dostępnych w zimie koperek, pietrucha, liście kalarepy, więcej zielonego, a na legwany niejadki jest jescze jeden sposób, zwiększenie intensywności oświetlenia, jeśli dla legusia jest ciut za ciemno w terra to on nie ruszy żarcia bo "wieczorem się nie je" :-) spróbujcie to naprawde działa z mojego żarłocznego lega, niejadka potrafi zrobić słabszy o 25W Promiennik ;-)

Więcej światła, więcej zieleniny

moj legwanik jest u mnie 3 dni jeszcze nic nie jadł, nie pił, tez sie nie załatwiał... jestem jeszcze cierpliwy i mam nadziej ze woncu zgłodnieje, poniewaz jest juz coraz chudszy :/
    ile czasu moze niejesc mlody legwanik po przeprowadzce do nowego mieszkana??

Uprawnienia umieszczania postów