Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: nic nie je!!!!

Re: nic nie je!!!!

Fajny, ale do marchewki dodaj mu zielonych smakołyków . Pozdrówko! Rysiek

pasiu
    Guest

dzięki, ma wsadzone pełno fasolek i sobie je podjada!!!

Justyna Z
    Guest

chcialabym, zeby moj tak jadl marchewke! jak tylko ja widzi to odchodzi od miski i musze mu ja przemycac zawinieta np. w lisc jarmuzu lub cykorii.
    kiedys chcialam mu dac truskawke, taka ladniutka, nie za duza, dojrzala ... wystraszyl sie, nastroszyl i po chwili uciekl
    Pozdrawiam,
    J.

"chcialabym, zeby moj tak jadl marchewke! jak tylko ja widzi to odchodzi od miski i musze mu ja przemycac zawinieta np. w lisc jarmuzu lub cykorii.."

Justyna, ale dlaczego się tak upierasz na tą marchewkę? przecież ona wcale najzdrowsza i niezbędna dla legwanów nie jest..
    jarmuz, też nie jest wskazany, tak pisał ostatnio dr Robert
    cykoria także..

Meg, marchew nie jest też taka zła ;-) Kohler podaje w swojej książce procentowo udział marchwi w pokarmach, który wynosi 10-15%, czyli tyle co łączny udział innych warzyw i owoców. Marchew jest zasobna w potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, miedź, żelazo, molibden i jod. Zawiera B-karoten (prowitamina witaminy A) . Witamina A ma z kolei dobry wpływ na wzrok. Wniosek taki, że dieta musi być urozmaicona, ale z umiarem w odpowiednich proporcjach. Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów