Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Sezon na liście malin i nie tylko

Sezon na liście malin i nie tylko

Właśnie zacząłem sezon na świeżutkie i młodziutkie liście mailn i winorośli. Po zimowej drzemce można już zrywać pędy i wstawiać do wody. Po kilku lub kilkunastu dniach mamy młodziutkie listki do skarmiania, głównie młodych legwaników, ze względu na małą wielkość listków. Z doświadczenia wiem , że wcześniejsze próby wyhodowania młodych liści malin (listopad -styczeń) nie powodziły się, bo gałązki wstawione do wody gniły. Noooo ale teraz to już można
    p.s na pąki i lście winogron trzeba poczekać dłużej niż na listki malin.
    Pozdrawaim.

Re: Sezon na liście malin i nie tylko

Jacku to podeślij mi kilka takich wyhodowanych listków priorytetem, bo ze mnie kiepski ogrodnik))

Warto wiedzieć
    Jak jest odwilż to zrywam liście mlecza i koniczyny na smaka mojemu smokowi:P

)) jasne

ee tzn. ze jak teraz stopil sie troche snieg to mam isc po koniczyne ?! przeciez ona jest ze tak powiem - nieswierza.... ??
    ehh , skad ja wezme pedy lisci malin i winorosli ((
    tak wogole obawiam sie cos o zdrowie mojego legwana

Pozdrawiam ! Kuba

Dzikie pędy rosną w lesie i na polanach, a jeżeli masz jakieś działki pod nosem to poproś kogoś (do jakiegoś działkowca), a da Ci kilka gałązek malin lub winogrona
    Pozdrawiam

Meg, przy legwanie trzeba się ogrodnictwa nauczyć. Jacku nie zarobi na priorytety przez całą zimę, a na mnie nie licz, bo sam ledwo nadążam dla Gucia z zielskiem :-))) Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów