Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: brukselka & cykoria

Re: brukselka & cykoria

Korsakow to Ty sadysta jesteś 8-) ! Miesiąc hodować fasolkę i nie dać legwanowi ? Moja znika po 7-9 dniach. On Cię jeszcze powinien za to ogonem potraktować.
    Co do brukselki to nie daję wcale, za to trochę pekińskiej. Cykoria i cukinia jest w menu mojego legwana. Cykoria szczególnie zimą. Latem są lepsze roślinki ;-) Pozdrówko! Rysiek

hehe, moj jest właśnie po obiadku, dostrał całą miskę cukinii ze skórką wpieprzał aż mu się uszy trzęsły ))

śmieszna sytuacja mnie na bazarku dziś spotkała, pytam jest cukinia? i zanim pan sprzedawca się zdążył zastanowić i odpowiedzieć.. słyszę za sobą głos jakiegoś faceta czekającego w kolejce "co za kretyn kupuje o tej porze roku cukinię?!"

Meg, i Ty spokojnie na to ?! Jak to bym był ja w kolejce, facet leży :-))))) Pozdrówko! Rysiek

hehe, wkońcu mi się udało

jestem Bogiem

aaaahahahahahaha - odpad !
    to niezle Ci sie smok naje ))))

Pzodrawiam ! Kuba

:P :P :P
    nie czepiaj się Kuba, dziś są już dwie łodyżki

sadysta nie sadysta, chciałem mieć ilośc na kilka dni ;-) zapał ogrodnika wziął góre ;-)

Ja mam nieco inny "patent" na fasolę. w miare tani i wydajny. ponieważ mam niejadka (nie jada nic co nie jest zielone) w domu wszystkie parapety zastawione sa fasolą. Biorę zgrzewkę po np.piwie w puszkach która jest obciągnieta folią Folie docinam do wysokości kartonika.Wsypuję ok 3 -4 cm torfu i w to wsadzam namoczona ok 2-3 dni fasolę . Rośnie pięknie i nie potrzebuje dużo ziemi. Ta ziemie po przesuszeniu używam za jakis czas ponownie. W taka zgrzewke wchodzi ok80 ziaren fasoli. w kazdy dołek po 2 ziarka. Po tygodniu zrywam dolne listki a reszta dalej rośnie.

Dziś dałem mojemu legowi liście fasoli.Spróbował i wypluł ( Chyba mu nie smakuje.Co jeszcze można posadzić oprócz fasoli???????Oczywiście chodzi mi o coś liściastego,a nie kiełki.

Remus nie załamuj mnie, ja na swoja fasoke dmucham i chucham od poczatku lutego, a ma dopiero jednego listka o średnicy ok. 1cm nie wspominajac o tym, że z 10 ziarenek wykiełkowały tylko dwa:]
    jeśli się okaże, że legwanica będzie miała w nosie moje liście, to ją chyba..

Uprawnienia umieszczania postów