-
Naświetlanie ultra vitaluxem
Wiem że było to wałkowane już parokrotnie ale nie wiem jeszcze jednej rzeczy. A mianowicie zasłaniać oczy lega jak go bede naświetlał czy nie bo jak przeglądałem starsze posty to raz jest że tak a raz że nie i w końcu nie wiem?
-
Re: Naświetlanie ultra vitaluxem
Na niemieckich stronach doczytałem się, że trzeba - http://www.terratechnik.de/. Jednak z moich ponad 3-letnich obserwacji wynika, że nie. Obecnie nie zasłaniam i nic mu nie ma. Pisał o tym również dr.Robert. Natomiast zadbaj o swoje oczy. Wystarczą słoneczne okulary z filtrem UV gdy przebywasz w bezpośrednim promieniowaniu tej żarówki. Pilnuj odległości i czasu naświetlania. To ważne. Pozdrówko! Rysiek
-
http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=9 Ale to nic nowego, bo to już napisał Rysiek
Pozdrawiam.
-
niom, dołaczam się do zdania chłopaków, nie musisz zasłaniać oczu legwankowi, ale musisz bardzo uważać, bo nieodpowiedni czas i odległość od żarówy dają przykre skutki
-
Słuchaj meg, ona wie co pisze :-))))))))))))))))))))) Pozdrówko!
-
Ja tez raz chodzilem z czerwonym dziobem :]]] A przy naswietlaniu nic nie wskazywalo na takie opalanie.
-
Przeholowanie z długością naświetlania u legów może skończyć się u nich zaburzeniami wzroku objawiającymi się mętnieniem rogówki. No i problemami ze skórą. Ultravitalux jest dla odpowiedzialnych. Zaczynać trzeba od kilku minutek i powoli zwiększać długość naświetlania. Chronić własne oczy i skórę.
-
Dzieki za odpowiedzi i przestrogi bede uważał na leg i na siebie, jeszcze raz dzieki
-
sorki ale zadam glupie pytanie jestem nowa i malo jeszcze wiem na temat naswietlania o co w ogole chodzi mam swietlowke kupiona w zoologicznym w plejadzie ale ja swiece ja prawie caly dzien podobno to dobrze wplywa na kosci lega tak powiedzieli mi w sklepi
-
aniołku drogi, w temacie jest mowa o żarówce - ultravitalux, a nie o świetlówce,którą świecimy w dzień legwankom, to chyba wszystko wyjaśnia
Uprawnienia umieszczania postów