Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Czy ortografia to jakiś nowy gatunek?

Re: Czy ortografia to jakiś nowy gatunek?

Łukasz - ty się starasz i to widać. Zobacz jednak ile osób to sobie zwyczajnie olewa. Jak mi ktoś na czacie wyskakuje na priv z: Co chodujesz?" to nawet nie odpowiadam. Albo małolat dorwał sie do kompa albo jest baaardzo początkujący skoro nie wie jak się pisze hodowla.

Loke
    Guest

a z ta "chodowla" to przesadzacie
    ja szczerze mowiac jestem kompletnym dyortograficznym matolem i mam to w gdzies

przez ponad szesc lat pracowalem nad tym i nic, jak napisze cos interesujacego to pomimo ze nawale bykow i tak ktos sie moze czegos ciekawego dowiedziec (nawet jesli tym kims bede ja) - a przecierz tu o to chodzi...

Pozdrawiam wszystkich niewyuczalnych glabow i wyrazy ogromnego szcunku (bez ironii) dla tych, ktorzy maja to we krwi...

Loke

Qrcze , ludzie w czym Wy widzicie problem ?
    Kazdy ma zapewne jakis edytor tekstow, prawda ?
    Jezeli ma problemy z ortami, to przeciez mozna uzys sprawdzania pisowni przed zamieszczeniem posta, proste i skuteczne
    Wiem ze na czacie tak sie nie da, ale na forum ? spox , mowiac po polskiemu

egro 44
    Guest

Bardzo słusznie!!!
    Wypowiedzi są tragiczne i to po prostu brak dobrej woli (pomijajac oczywiście teksty pisane bez polskich znaków - niektórzy są do tego przyzwyczajeni). Najwygodniej powiedzieć ja nie potrafię, a już śmiesznie: jestem niewyuczalny. Ale chyba inteligentny (i tu widzę że z tym właścnie jest problem) na tyle aby usunąć chociaż podstawowe, rażące błedy Jest na to wiele sposobów.
    I nie ma na to żadnego tłumaczenia.
    Reed ma absolutną rację.

Loke
    Guest

Jesta nakladka na IE sprawdzajaca polska pisownie?????

macie adres??

Polecam napisać tekst najpierw w Wordzie a potem go wkleić

szybko i łatwo...

Loke
    Guest

nie sadze aby byl to dobry pomysl...

moze ktos jednak zna jakies nakladki???

Sluchaj Fryta. Nie kazdy "malolat" ma problemy z ortografia. Chodze do gimnazjum:-) i jakos nie widze w ortografii problemu. Zazwyczaj pisze bezblednie. Poza tym znam osoby w moim wieku, ktore tez umieja poprawnie pisac wiec prosze nie mow o calej "spolecznosci uczniowskiej" jako o nieukach. Ale to tak na marginesie. Nie robie z tego zadnego problemu i tylko zaznaczam.

Pozdrawiam
    Marysia

Nie o wszystkich "małolatach" piszę. Z wieloma rozmawiam na czacie czy GG. Nie ma problemu. Gorzej jeżeli robią same byki i to w najprostrzych wyrazach. Sam miewam problemy z ortografią (i to duuuże) ale staram sie pisać poprawnie. Tu nie wiek ma znaczanie tylko chęci. Nie chciałem nikogo urazić.

No wlasnie))

Pzdr,
    marysia

Uprawnienia umieszczania postów