Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jak z nim postepowac ?

Re: Jak z nim postepowac ?

obym ja nie musiał podchodzic do mojego w kasku. To faktycznie trafil Ci sie milutki legwan ciekawe jaki moj bedzie za poltora roku

Nie martw się na zapas . Ja też miałam dzikuska , podrapane łapki , a nawet czerwoną pręgę przez dwa policzki jak mnie raz chlasnął . Teraz ma 1,5 roku i już nie jest taki agresywny . Też czasami przywali , w końcu ogon ma po to aby nim machać i odganiać intruzów ! Ale już się go nie boję i on to czuje . A poza tym zrobił się taki słodki , uwielbia jak go drapię pod gardzielką , w ogóle straszny pieszczoch z niego . Chociaż czasami też miewa humorki jak każdy i potrafi zaszaleć . Drugi mój leguś od początku był spokojny i łagodny i nie taki łobuzowaty jak ten młodszy .Cierpliwości , trzymaj się .

No to my jestesmy na trzecim etapie a znamy sie rok i dwa miesiace Nie ma gryzienia , bicia ogonem ,karmienie z reki nie sprawia klopotow , nie uciekamy przed soba ale sie bacznie obserwujemy . Czekamy na etap czwarty

Dzieki serdeczne ))

łeee.. to u mnie dawno już jest etap nr 4
    a na początku, przez ok. 7miechów z terra nie wychodził dzikus jeden

hmm ... etap 4 kiedy sie go doczekam , czy wogole ...

doczekasz się ... ale to może potrwać miesiącami. Moja przyjaciólka ze Szczecina już w ogóle straciła wiarę, że jaj leguś się do niej "przekona". A tu proszę od niedawna zmiana kolosalna ... oj doczekasz się i Ty
    Pozdrawiam.

Ja sie nie poddam cała przyjemnosc w hodowli tego pieknego zwierzaka to praca nad nim , oby tylko jeszcze rodzina to do konca rozumiala a szczegolnie przyszla żona , ale ja juz mam na nią swoje sposoby

hmm no w sumie roznie to bywa z oswajaniem tych zwierzakow mnie niestyety jeszcze sie to zbytnio nie udaja obydwa sa dosyac wrogo nastawione a w szczegolnosci ten mniejszy , a trzymam je juz ponad1,5 roku .
    Pozdrawiam M.D.

Uprawnienia umieszczania postów