-
Szpinak
Czy mogę podawać leg. szpinak (mam na myśli taki świerzy - liście nie a nie mrożony) w większych ilościach bo mam do niego dość łatwy dostęp. No i tyle przecierz się mówi dzieciom że jak go będą jadły to będą silne i szybko urosną to może mój smok także tak zareaguję
-
Re: Szpinak
Też bym chciała wiedzieć, bo raz przeczytałam, że można szpinak dawać a w innym źródle wiadomość na ten temat była odwrotna. Jestem tak samo, jak ty Darius ciekawa.
-
Niestety, szpinak to roślina z tych "zakazanych". Podobnie, jak sałata, szczaw czy rabarbar. A to ze względu na dużą zawartość kwasu szczawiowego, który jest be, bo wiąże wapń w przewodzie pokarmowym legwana, czyniąc go zupełnie nieprzyswajalnym. A niedobór wapnia to krzywica, MBD, i barrrdzo duży problem. Więc lepiej nie dawać szpinaku ij emu podobnych. Łączę pozdrowienia. Izabela
-
jESZCZE JEDNO - ZBYT DUŻO ŻELAZA - USZKODZENIE KOMÓREK WĄTROBOWYCH. oCZYWIŚCIE PRZY DŁUŻSZYM STOSOWANIU. lEPIEJ ZREZYGNOWAĆ
-
Dzięki za inf. w takim razie sam zjem ten szpinak a smokowi dam tylko tak dla smaczku
-
Jeśli lubisz.....)
-
Wiem że to może niespotykane ale bardzo ))
-
byle nie wystapily tobie takie objawy jakie moga legwanowi;d,pozdro,,,,,
-
Nie grozi. Darius to ssak ;-))) Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów