-
temperatura wody
jaka maksymalna temp. moze miec woda w baseniku dla lega???
-
Re: temperatura wody
30stopni, więcej bym nie próbował ale wiem że są tacy co próbują....
-
hehehehe,korsakow mowisz to tak,jakbys sie do mnie odnosil:Piheiheihe pozdrowka;d
-
ja ma 33 stopnie i chyba sie podoba mojemu legowi bo nieraz to potrafi 2 godziny siedziec i wypoczywac:-)
-
Pamiętaj, aby te 33* były cały czas przez 2 godziny ;-) Pozdrówko! Rysiek
-
Gorzej jest jesli Twoj leg bedzie spal w wodzie tak jak moj. Konieczna grzalka akwarystyczna z termostatem.
-
tak? niewiedziałem że to o tobie ;-)
-
jako akwarysta mogę wam powiedzieć że wody w okolicach wystepowania Legwanów to twz "black water" i "white water" ich temperatura oscyluje wokół 27 stopni ph jest lekko kwaśne do mocno kwaśnego (nawet do ph 5 !) praktycznie niewykrywale twardość węglanowa i ogólna ;-)
morał - najlepszą wodą dla legwanów (najbardziej przypominającą im dom) to destylowana z dodatkem biotorfinu ;-)
to oczywiście żart
-
Pewnie juz biegne po wode destylowana do sklepu motoryzacyjnego . Moj jeden legwan chetnie wchodzi do wody ktora jest w granicach 30 stopni i tez dlugo potrafi sobie grzac "jajka" pod warunkiem ze to samiec :-) . Drugi natomiast za kapielami nie przepada czasmi tylko wchodzi do wody .
Pozdrawiam M.D.
-
Mój to dzisiaj se wyszedł z terra i go wziołem do wanny żeby se popływał i ponurkował :-)
Nie wiem dlaczego ale bardziej mój leg woli se popływać w wannie niż w swoim własnym basenie w terra ;-)
Uprawnienia umieszczania postów