-
Re: zielenina
Ja zawsze mocze nasiona fasoli przez noc, kiedys tak mi doradzil Rysiek, wtedy szybciej zaczyna wyrastac.
-
Ludzie co z ta fasolą? wsadziłam ją w ziemię ze trzy dni temu i nie wykiełkowała mi jeszcze, to normalne? zaznaczam, że była przed wsadzeniem moczona przez noc w H2O
-
Ja zasadziłem 4 dni temu i już puszcza kiełki ) Meg11 może nie podlewasz )
-
Poprostu w ziemi wolniej rośnie ;-) Ja tam choduje w wodzie...i bardzo szybko mi rośnie - zależy to od rodzaju fasolki - ja zawsze se kupuje dla lega fasolke "Jasio" ;-)
-
a jak sadzisz w wodzie???
-
:-D Poprostu biorę jakiś słoik który ma szerokie wieczko, na wieczko nakładam gaze czy jakoś tak (niby taki bandaż) tą gaze biorę oplatam gumką (żeby od fasolek nie wpadała do środka słoika, kładę na ten bandaż fasolki "Jasio" :-) nalewam do słoika wody (tyle żeby fasolki dotykały tylko tej wody - nie były całe zanurzone w niej - a żeby jeszcze szybciej rosły dzień przed zasadzeniem wkładam na noc do wody fasolki i na drugi dzień taki jak wyżej do słoika :-) Spójrz na zdjecie w zalaczniku. A i jeszcze jedno pod ten słoik z fasolkami najlepiej jest zawsze postawić spodeczek - bo jak ten bandaż nasiąknie wodą to ona po nim całym się rozchodzi i jak by nie było spodka czy miski to trochę by się miało co jakiś czas wody pod słoikiem :-)
Uprawnienia umieszczania postów