Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: zielenina

zielenina

Witam.Wiem,ze niektorzy z Was(moze wszyscy)hoduja zima w donicach roslinki dla swoich "brzydali"i w zwiazku z tym mam pytanie:czy przykladowo fasola dobrze wam rosnie tzn.czy ma duze liscie,bo u mnie zawsze idzie w pedy a listki sa naprawde bardzo male.Moze ma za zimno(20 stopni),lub za krotki jest dzien i potrzebuje sztucznego oswietlenia.Pozdrawiam

Re: zielenina

Uprawiam fasolke i to bardzo bujnie rośnie , liście troche mniejsze od dłoni.
    Temperatura 25 stopni wilgotna ziemia i stoją przy samej szybie .

Wydaje mi sie ze to tez zalezy od gatunku fasoli.

No to bede musial podniesc temperature albo zmienic ziemie skoro Twoje uprawy sa takie bujne :-) bo w mojej "hodowli" liscie sa troche wieksze od paznokcia.Pozdrawiam

No wlasnie moze gatunek fasoli tez jest tu wazny.Ja zasialem fasole mung(moze jest nieodpowiednia).Wiem,ze kielki z niej sa oki,ale liscie...

Hehe no tak fasolka munguska jest ok do kielkowania i listki ma zeczywiscie takie malutkie. Kup w sklepie po prostu zwykla biala fasole wsadz ja naoc do wody a potem do ziemi i napewno liscie beda wieksze. A z mung zrob kielki moj leg je uwielbia i i ja czesto je wyjadam )) Ostatnio zasadzilem groch ciekawe jakie beda rezultaty narazie malutkie kielki wypuscil.

no to juz wszystko wiem,dzisiaj ide do sklepu i kupuje biala fasole.A kielki mung ja rowniez wyjadam swojemu legwanowi-oczywiscie nie z jego miski :-) Dzieki i pozdrawiam

Z fasoli "Jaś" dużej lub średniej będziesz miał dorodne liście po ok. tygodniu. Mam w skrzynkach, w których latem mam kwiaty na balkonie. Do każdej skrzynki po ok. 15 "fasolek" na głębokość 1-2 cm. Ziemia zwykła do kwiatów. Pędy też wykorzystuję i podaję legwanowi na liściach drobno posiekane np. z kiełkami i tartą marchewką, oraz dodatkiem granulatu dla legwanów. Pozdrówko! Rysiek

dzieki Wam,mysle,ze teraz w koncu dochowam sie dorodnych lisci.A zalezy mi na tym bo moj legwan bardzo je lubi.Pozdrowionka

a ja moze dodam,fasola"buja"jak ma za malo swiatla i za cieplo,by roslinka rosla lepiej daj jej wiecej swiatla i mnie temp, to bedzie wolniej rosla ale bedzie miala tez wieksze liscie a do tego bedzie stabilniejsza i bedzie wstanie wytworzyc wiecej lisci,,,,,

Uprawnienia umieszczania postów