Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Wylinka i grzebień

Re: Wylinka i grzebień

Też na to zwróciłem uwagę i zgadzam się z tym, Bizon. Jeśli chodzi o kolce zostawibym je w spokoju. Legwan mały więc i "grzebień"mały. Powinien sam zejść. Jeśli gad toleruje ciepłe kąpiele może to mu pomóc, ale jeśli nie to zostaw go w spokoju. Kolce łatwo uszkodzić jeśli legwan jest dziki. Złapiesz za suchą skórę kolca, a oderwiesz jego kawałek. Jakakolwiek pomoc w wylince - owszem, ale delikatnie. Nic na siłę. Mały sam sobie z nią poradzi. Pozdrówko! Rysiek
    Ps. Szyby terrarium przy dobrej wentylacji odparowują, a nie zbiera się na nich woda.

delta
    Guest

dzieki za rady moze faktycznie za mala wentylacja bede musial dorobic pare otworkow wentylacyjnych

Dorób, bo szkoda legwana. Może mu się trudno oddychać. R&G

hello ludziska i smoczyska...tak sobie czytam te Wasze posty i zacząłem się zastanawiać...Mój Fredi ma już ok 60 cm długości i już spore kójki na karku... na razie sama mu wylinka zchodzi... ale czy mam rozumieć że jak już będzie większy to że zaczną się kłopoty z lnieniem... i że już będzie trzeba mu pomagać w zdejmowaniu tych "kondoników"?
    pozdrówka dla wszystkich

Uprawnienia umieszczania postów